Уимбълдън, четвъртфиналОнс Жабур – Мари Божкова 3-6 6-1 6-1Онс Жабур

...
Уимбълдън, четвъртфиналОнс Жабур – Мари Божкова 3-6 6-1 6-1Онс Жабур
Коментари Харесай

Още едно постижение за Жабур: първата арабка на полуфинал от Шлема


Уимбълд ън, четвъртфинал
Онс Жабур – Мари Божкова 3-6 6-1 6-1


Онс Жабур продължава да написа най-ценните страници на арабския тенис, откакто се трансформира в първата тенисистка от подобен генезис, стигала до полуфинал на шампионат от Големия шлем.

Световната №2 трябваше да реализира поврат, само че остава непобедена на трева през 2022, откакто надигра Мари Божкова с 3-6 6-1 6-1.

Всъщност Жабур не изигра толкоз неприятен първи сет, само че не се възползва от опциите си и допускаше повече непредизвикани неточности от нормално. Божкова въпреки това бе съвсем съвършена – с доста мощно показване на начален удар, малко грешки и 100% успеваемост при брейкболовете.

В идващите две елементи обаче разликата в класите си пролича. Тунизийката стартира да натрупа уинъри и тотално надигра съперницата си във всеки съставен елемент.

Чехкинята бе принудена да се пази и позволи брейкбол във всеки един собствен сервис гейм, като избегна пробив единствено един път.

На полуфинала Онс ще срещне сензацията на шампионата Татяна Мария, когато също за пръв път стъпва на този стадий от конкуренция от Големия шлем.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР