Уимбълдън, четвъртфиналНик Кирьос – Кристиан Гарин 6-4 6-3 7-6(5)Ник Кирьос

...
Уимбълдън, четвъртфиналНик Кирьос – Кристиан Гарин 6-4 6-3 7-6(5)Ник Кирьос
Коментари Харесай

Кирьос ще дебютира на полуфинал от Шлема, очаква Надал или Фриц


Уимбълдън, четвъртфинал
Ник Кирьос – Кристиан Гарин 6-4 6-3 7-6(5)


Ник Кирьос ще дебютира на полуфинал от Големия шлем, откакто победи удобно Кристиан Гарин на четвъртфиналите на Уимбълдън с 6-4 6-3 7-6(5).

Основната заслуга за триумфа му бе на началния удар. Австралиецът приключи срещата с 16 аса, 74% вкаран първи сервис и висока успеваемост. Опонентът му също изигра добър мач, само че не съумя да откри метод да изкара Кирьос от темп.

Гарин може да съжалява за пропуснатите благоприятни условия, откакто поведе с пробив още в първия гейм на конфликта, а по-късно бе покрай си върне задатъка при 4-4, когато имаше задатък от 15-40.

Чилиецът стигна до брейкболи във всеки от сетовете, само че успеваемостта му бе доста ниска, за което решаваща роля имаше и точно първият сервис на съперника. Кристиан осъществя единствено една точка за пробив от цели 9.

Кирьос за пръв път прескача този стадий на „мейджър“, откакто през 2014 отстъпи на Раонич в четири сета в All England Club, а през 2015 – на Мъри в Австралия.

На полуфиналите Ник ще се изправи против Рафаел Надал или Кристиан Гарин. Това би бил негов първи професионален мач с американеца, до момента в който с Рафа към този момент са се срещали девет пъти и през годините построиха съревнование, което се придвижи и отвън тенис кортовете.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР