УИЛЯМСБЪРГ, Вирджиния (AP) — Сграда, смятана за най-старата оцеляла училищна

...
УИЛЯМСБЪРГ, Вирджиния (AP) — Сграда, смятана за най-старата оцеляла училищна
Коментари Харесай

Най-старата училищна сграда за чернокожи деца в САЩ беше преместена в музей

УИЛЯМСБЪРГ, Вирджиния (AP) — Сграда, считана за най-старата оживяла учебна постройка за чернокожи деца в Съединени американски щати, беше повдигната върху бордов камион и преместена на половина миля петък до Colonial Williamsburg, музей във Вирджиния, който продължава да уголемява акцента си върху афро-американската история.

Построена 25 години преди Американската гражданска война, истинската постройка се намираше покрай кампуса на колежа на Уилям и Мери. Сградата от борова гора побираше до 30 възпитаници едновременно, някои от тях безвъзмездни чернокожи деца, учещи дружно с поробените.

Стотици хора се подредиха по улиците, с цел да отпразнуват бавното му пътешестване в сърцето на живите исторически музей, който споделя историята на колониалната столица на Вирджиния посредством преводачи и реставрирани здания.

За историците и потомците учебното заведение Брей опонира на убеждението, че всички поробени американци са били необразовани. Но учебната образователна стратегия, учредена на вярата – основана от британска благотворителн...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР