Уилям Мартин и преди е бил ухапван от змии, но

...
Уилям Мартин и преди е бил ухапван от змии, но
Коментари Харесай

Гърмяща змия погуби американски изследовател на змиите

Уилям Мартин и преди е бил ухапван от змии, само че се възстановявал

Уважаван откривател на змиите, създател на голям брой обилни открития за типа, е умрял, ухапан от гърмяща змия, заяви Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Уилям "Марти " Мартин е умрял на 3 август, откакто бил ухапан предходния ден от хваната змия в дома си в Харпърс Фери, Западна Вирджиния, сподели брачната половинка му Рене Мартин.

Мартин, който бил на 80 години, продължавал да обикаля планините, с цел да документира и преброява популациите на змии в отдалечени региони, сподели Джо Вилари, шеф на резервата Бул ран маунтинс, който съпровождал Мартин в експедициите.

Джон Сийли, откривател на гърмящите змии от Стоксдейл, Северна Каролина, познавал Мартин повече от 30 години. Той сподели за него, че е евентуално най-изявеният престиж измежду откривателите на гърмящи змии - тип, който изучавал от дете. Още като дребен Мартин разкрил незнайна до тогава популация на змии от типа в резервата и убедил херпетолог да удостовери на място откритието му.

Мартин и преди бил ухапван от змии, само че се възстановявал. Според Вилари гърмящите змии заобикалят контакт с хора и постоянно не хапят, даже и в случай че бъдат инцидентно настъпени.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР