Уил Смит, който взе наградата за най-добър актьор, нахлу на

...
Уил Смит, който взе наградата за най-добър актьор, нахлу на
Коментари Харесай

Уил Смит зашлеви Крис Рок по време на „Оскарите”, комикът се пошегува с жена му

Уил Смит, който взе премията за най-хубав артист, нахлу на сцената на „Оскарите“ и удари комика Крис Рок в лицето, тъй като се пошегува със брачната половинка на Смит по време на неделната церемония вечер.

Рок, връчвайки премията за най-хубав документален филм, с комедийна рутина се пошегува, сравнявайки късо подстриганата коса на Джейда Пинкет Смит с външността на Деми Мур във кино лентата „Редник Джейн“ и й предложи да взе участие в продължението му.

Смит се приближи до Рок и му удари пестник, преди да се върне на мястото си до Джейда, крещейки хули. „ Не слагай името на жена ми в мръсната си уста ”, изкрещя Уил Смит.

Джейда Пинкет Смит, която също е актриса, страда от плешивост и обществено разкри диагнозата си през 2018 година

„ Уил и Крис, ще решим това като семейство. Точно в този момент продължаваме с обич “, сподели Шон „ Диди “ Комбс, представяйки идната категория.

“Кода ” е огромният победител на тазгодишната гала. Филмът получи общо 3 номинации и завоюва във всяка една от тях, в това число в категорията за най-хубав филм.

Джейн Кампиън завоюва своя втори “Оскар ” в категорията “Най-добър режисьор ”. Кампиън получи статуетката за работата си по кино лентата „Силата на кучето“. “Обожавам да бъда режисьор, тъй като се топвам надълбоко в историята. За благополучие работя с невероятни артисти, а те дадоха отговор на предизвикването с огромния си гений ”, сподели режисьорката, откакто получи оценката. Кампиън е едвам третата жена, получила златната статуетка за най-хубав режисьор в над 90-годишната история на церемонията.

Наградата най-хубава основна роля отиде при Уил Смит за присъединяване му в “Методът Уилямс’. “Искам да благодаря на цялото семейство Уилямс, че повериха историята си на мен ”, сподели артистът, обръщайки се към сестрите Уилямс, които участваха на церемонията.

Актрисата Джесика Частейн получи своя първи “Оскар ” за ролята си във кино лентата “Очите на Тами Фей ”.

Ариана ДеБоуз получи “Оскар ” за най-хубава поддържаща женска роля за облика си на Анита в акомодацията на Стивън Спилбърг по хитовия мюзикъл „ Уестсайдска история “.

„ Дори в този изтощен свят, в който живеем, фантазиите се сбъдват “, сподели през сълзи ДеБоуз, откакто завоюва измежду останалите номинирани, измежду които бяха Джеси Бъкли („ Изгубената щерка “), Джуди Денч („ Белфаст “), Кирстен Дънст ( „ Силата на кучето “) и Аунджану Елис („ Крал Ричард “).

„Оскар“ за най-хубава поддържаща мъжка роля взе Трой Коцур. Той стана втория ням артист, печелил оценката. Това беше първа номинация и „Оскар“ за Коцур. “За мен е необикновено да бъда тук. Благодаря на хората, които имат повреден слух и от чието име аз получавам тази премия ”, сподели артистът.

„ Енканто “, фамилна приказка на „Дисни“, изпълнена с цветове, вълшебства и хитови песни на Лин-Мануел Миранд взе Оскар за най-хубав анимационен филм.

„ Енканто “ споделя за приключенията на елементарна тийнейджърка Мирабел, родена в сърцето на колумбийските планини, в семейство, в което всеки член е талантлив с вълшебен сили.

В тази категория се състезаваха филмите „ Лука, филмът на датския режисьор Йонас Похер Расмусен „ Бягство“ за афганистански бежанци, футуристична фамилна комедия „ Семейство Мичъл против машините “ и фентъзи приключението на Дисни „ Рая и последния змей.“

“Оскарът ” в категория “Най-добър сюжет ” отиде при Кенет Брана. Това е първи “Оскар’ за Брана, който е номиниран 8 пъти за оценката.

„Карай колата ми“, тричасовата акомодация на описа на Харуки Мураками, завоюва „Оскар“ за най-хубав чуждоезичен филм. В тази категория се състезавах още „Бягство“ (Дания), „Ръката на Бог“ (Италия), “ „ Лунана: Як в класната стая“ (Бутан) и „Най-лошият човек на света“ ( Норвегия).

Отличието в категорията “Най- добра истинска ария ” отиде при Били Айлиш и Финъс за тяхната ария към кино лентата “Джеймс Бонд: Смъртта може да изчака ”.

Ето и останалите отличени:

“Най-добра музика ” – “Дюн ”

“Най-добър рейтинг ” – Ханс Цимер за работата си по “Дюн ”

“Най-добра късометражна анимация ” – The Windshield Wiper

“Най-добър е късометражен екшън филм ” – The long goodbye

“Най-добър монтаж “- Джон Уолър за работата си по “Дюн ”

“Най-добър грим и прическа ” – “Очите на Тами Фей ” – Линда Доудс

“Най-добър документален късометражен филм ” – “Кралицата на баскетбола ”

“Най-добър продуцентски дизайн ” – “Дюн ”

“Най-добри достижения в кинематография ”- Грег Фейзър за работата си в “Дюн ”

“Най-добри образни резултати ” – “Дюн ”

“Най-добър задграничен филм ”- “Карай колата ми ” – Япония.

“Най-добри костюми ” – Джени Бевън за работата й по “Круела’. Това е трети “Оскар ” за дизайнерката.

“Най- добър приспособен сюжет ” – Шон Хейдър

“Най-добър документален филм ” – “Summer of soul ”

Кристина Патрашкова: Оформя се яростна борба за „Оскарите“

С осъществяване на сцената се изявиха Себастиан Ятра, Меган Ди Сталиън, която пя дружно с Луис Фонси и Беки Джи, както и Били Айлиш и Финиъс, които изпяха песента от кино лентата за Джеймс Бонд “Смъртта може да изчака ”.

По време на церемонията бе оповестена и минута безмълвие в символ на респект към Украйна. По време на този къс миг на екраните се излъчваха известия, призоваващи за изпращане на помощ, изброявайки най-необходимото, от което украинците се нуждаят – „ храна “, „ медицински грижи “ или „ одеала “. „ Молим ви да помогнете на Украйна по всевъзможен вероятен метод “, гласеше едно от известията.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР