Уил Хърд, който някога беше единственият чернокож републиканец в Конгреса,

...
Уил Хърд, който някога беше единственият чернокож републиканец в Конгреса,
Коментари Харесай

Умереният Уил Хърд, критик на Тръмп, влезе в републиканската битка за президентските избори

Уил Хърд, който в миналото беше единственият негър републиканец в Конгреса, се причисли към многочислените съперници на Доналд Тръмп в конкуренцията за номинацията на Републиканската партия за президентските избори през 2024 година, съобщи " Ройтерс ".

45-годишният Хърд разгласи кандидатурата си във видео и обява в " Туитър ", наблягайки на единството, стопанската система и равните благоприятни условия за всички американци и насочи рецензии към някогашния президент.

" Ако предлагаме незаконен, себелюбив, провален политик като Доналд Тръмп - той загуби Камарата на представителите, Сената и Белия дом - всички знаем, че Джо Байдън ще завоюва още веднъж ", сподели Хърд.

В ослепителен контрастност с Тръмп, Хърд съобщи, че неговата визия за Америка ще признае науката, ще обърне внимание на психологичното здраве и ще бъде приобщаваща и разбираща.

" Не е несъмнено, че тази визия за Америка ще се реализира, само че това е допустимо, в случай че се съсредоточим върху нашите безконечни правила и безграничен капацитет, а не върху персоналния интерес в политиката ", акцентира той.

Бивш чиновник на Централно разузнавателно управление на САЩ под прикритие в Близкия изток и Южна Азия, Хърд е служил в комисията по разузнаване на Камарата на представителите. Той беше определен за първи път в Конгреса през 2014 година Не се кандидатира още веднъж на изборите през 2020 година, като уточни, че желае да търси нови благоприятни условия отвън Конгреса.

През 2019 година той остро подлага на критика туитовете на тогавашния президент Тръмп, в които се споделя, че четири цветнокожи представителки от Демократическата партия в Конгреса, в това число една, родена в Сомалия, би трябвало да се " върнат " там, откъдето са пристигнали.

" Тези туитове са расистки и ксенофобски ", сподели тогава Хърд.
Тръмп остава за номинацията на републиканците, които се надяват да смъкват президента Джо Байдън, евентуалния претендент на демократите през 2024 година
Хърд е вторият негър претендент в конкуренцията за републиканците, присъединявайки се към сенатор Тим Скот от Южна Каролина.

Сред другите, борещи се за номинацията, са губернаторът на Флорида, някогашният вицепрезидент и някогашните губернатори от Южна Каролина и Крис Кристи от Ню Джърси.

След като напусна Конгреса, Хърд работи като ръководещ шеф в Allen & Company, член на борда за OpenAI и настойник на German Marshall Fund съгласно уеб страницата му. Той също по този начин е бил помощник в Института по политика на Чикагския университет.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР