Уикендът за Гран При на Емилия-Романя трябваше да приеме първата

...
Уикендът за Гран При на Емилия-Романя трябваше да приеме първата
Коментари Харесай

Пирели ще търси нова локация за експерименталната квалификация, която трябваше да бъде на Имола

Уикендът за Гран При на Емилия-Романя трябваше да одобри първата от най-много две пробни квалификации за сезон 2023 във Формула 1. Идеята на тези проби е да се ревизира по какъв начин ще се отрази намаляването на количестовото гуми, с което всеки водач разполага за даден уикенд.

Традиционно всеки водач има 13 комплекта гуми за изсъхнало, само че на „ Имола “ всеки един от тях щеше да има с два по-малко. От тези 11 чифта гуми три щяха да са от вида хард и по четири от софт и медиум. Освен това водачите щяха да са задължени да употребяват единствено гумите хард в първата част на квалификацията, медиум във втората и чак в третата щяха да имат достъп до софт. Разбира се това щеше да се случи единствено в случай че в хода на квалификацията беше изсъхнало.
 От Пирели потвърдиха новата структура на гумите във Формула 1 От Пирели потвърдиха новата структура на гумите във Формула 1
Отмяната на уикенда за Гран При на Емилия-Романя поради тежките наводнения в едноименната италианска област обаче провалиха тези проекти на Пирели. Пред Motorsport Magazin представители на италианската компания потвърдиха, че са почнали полемики с шефовете на Формула 1 и ФИА за намирането на различна локация, на която да се организира пробата, който трябваше да бъде на „ Имола “.
 Защо Гран При на Емилия-Романя няма да може да се организира по-късно през 2023 година? Защо Гран При на Емилия-Романя няма да може да се организира по-късно през 2023 година?
Те също по този начин разкриха, че подобен тест ще има и по време на Гран При на Унгария, като това е било решено още преди анулирането на Гран При на Емилия-Романя. Със сигурност от листата с евентуални местоположения за изпробването на различната подготовка можем да извадим Австрия, Белгия, Катар, Съединени американски щати (Остин) и Бразилия, защото по време на тези уикенди ще има спринтове.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР