Уикендът за Гран При на Азербайджан не се разви благоприятно

...
Уикендът за Гран При на Азербайджан не се разви благоприятно
Коментари Харесай

Ботас иска бързо развитие от Алфа Ромео

Уикендът за Гран При на Азербайджан не се разви удобно за отбора на Алфа Ромео, чийто водач Валтери Ботас финишира 18-ти, финален от приключилите в Баку, а съотборникът му Гуаню Джоу не стигна до финала поради механически проблем. В спринта в събота китайският играч остана на 12-та позиция, а Ботас се подреди на 16-то място.

Това бе следващ разочароващ уикенд за основания в Хинвил тим, който има едвам 6 пункта на своята сметка. Това отрежда на швейцарския екип 8-та позиция в отборното нареждане.

След това относително разочароващо начало на сезона Ботас съобщи пред медиите, че чака тимът му да показва бърз напредък в идващите седмици. Финландецът също по този начин показа, че се надява това усъвършенстване във формата на отбора от Хинвил да стартира още този уикенд в Маями.

„ Баку несъмнено не беше нашият уикенд, само че ние научихме някои неща в него, а в този момент отиваме на друга писта – съобщи Ботас преди старта на уикенда за Гран При на Маями. – Радвам се, че още веднъж сме в Маями, имам положителни мемоари от първото съревнование тук предходната година и от приветливостта на почитателите във Флорида.

„ Ние би трябвало да напреднем бързо и да максимизираме опциите, които другите писти ни дават. Ние сме по-мотивирани от всеки път: нещата може да наподобяват зле, само че към момента остават доста надпревари и ние желаеме да създадем най-хубавото, на което сме способни. Нямам самообладание да се върна зад кормилото този уикенд. Чувствам се подготвен за това предизвикателство “, добави още финландецът.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР