Уикендът ще ни върне хубавото време и няма да има

...
Уикендът ще ни върне хубавото време и няма да има
Коментари Харесай

Синоптик огласи какво време ни чака през ноември и кога студент фронт удря Бъглария

Уикендът ще ни върне хубавото време и няма да има превалявания. Над доста региони ще бъде най-вече слънчево, а температурите ще се покачват. Това съобщи в ефира на Нова телевизия синоптикът на Национален институт по метеорология и хидрология Анастасия Стойчева.

"Градусите денем ще надвишават 20-25 градуса ", сподели тя.

"При нас първите снеговалежи са дори през септември. Октомври ясно си влиза в естествен темп и във високите елементи на планините към този момент има сняг. Нормално е снегът в този момент да слезе и под 2000 метра ", съобщи синоптикът.

"Тази седмица и идната ще има задоволително положителни условия за разходка в планините въпреки всичко ", добави тя.

"Следващата седмица времето ще е динамично. Около 13-и имаме нов развой. Студен фронт ще премине над страната, той ще е обвързван с циклон. Ще има доста превалявания, още веднъж в западната половина на страната ", сподели Стойчева.

По думите й след 15 обаче още веднъж ще има стопляне. "Чадърите да са на разположение, заран да сме с повече облекло, а след това може да заложим и на някоя по-лятна дреха ", добави синоптикът.

"Море може да се направи през октомври. Температурата на морската вода към момента е над 20 градуса ", обнадеждаващо съобщи тя.

Стойчева даде и прогнозата си за месец ноември:

"До към 28 октомври ще имаме повече дни в които след захлаждане ще има стопляне. След това обаче ще влезем в по-хладно време и есента ще си влезе във притежание. По-често ще има превалявания и ще бъде хладно. Дните, в които ще има слънце, ще са доста по-малко ", призна тя.

"Ноември ще стартира с по-хладно време и ще усетим същинската есен ", съобщи синоптичката.

"Средиземноморски циклони ще минават през Балканите и най-вероятно към 13-17 ще има по-съществени превалявания. Национален институт по метеорология и хидрология ще даде предупредителни кодове от по-рано, с цел да се вземат нужните ограничения ", предвижда тя.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР