Уикендът ще бъде снежен почти в цялата страна, новата седмица

...
Уикендът ще бъде снежен почти в цялата страна, новата седмица
Коментари Харесай

Навсякъде в страната ще трупа сняг, а в Бургас - само ще го миришем

Уикендът ще бъде снежен съвсем в цялата страна, новата седмица обаче ще стартира със слънчево време

Времето през днешния ден ще се задържи облачно. Още през нощта в по-голямата част от страната дъждът мина в сняг. До обяд в Северна България преваляванията ще спрат, а в Южна ще продължат до късно вечерта, само че последователно ще отслабват. На места там ще са обилни по количество. Снежната завивка ще се усили.

По планинските проходи и в източните региони ще останат изискванията за виелици и навявания. Ще духа сдържан, основно в Централна Южна и Югоизточна България - краткотрайно мощен североизточен вятър. Сутринта температурите са сред 0° и 5° и ще останат без значителен дневен ход, в София - към 0°-1°, сочи прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология.

Атмосферното налягане е доста по- високо от междинното за месеца и ще продължи да се покачва.

По Черноморието ще е най-вече облачно. До обяд преваляванията по северното крайбрежие ще спрат, а по южното ще продължат до късно вечерта, само че последователно ще отслабват, тук-там количествата ще са обилни. Ще духа сдържан и краткотрайно мощен североизточен вятър. Максималните температури ще са сред 3° и 6°. Температурата на морската вода е 9°-11°. Вълнението на морето ще се усили и ще бъде 3- 4 бала.

В планините ще е най-вече облачно с превалявания от сняг. Остават изискванията за навявания и виелици. Ще духа сдържан и мощен североизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра към минус 2°, на 2000 метра - към минус 5°. До сутринта в неделя преваляванията на всички места ще спрат, облачността ще се раздра и ще намалее. През деня ще е най-вече слънчево. Вятърът ще отслабне и ще се ориентира от северозапад. Минималните температури тук-там ще са до минус 7°, минус 8°, а оптималните - сред 2° и 7°.

Новата седмица ще стартира със слънчево време. Вятърът ще остане от северозапад, сдържан, в Дунавската низина мощен. Температурите ще се покачат, в множеството места минималните ще са близки до нулата, оптималните ще са в по-широки граници: от 4-5° до 13-14°.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР