Уикендът преди Коледа изправи на нокти пловдивчани, които все още

...
Уикендът преди Коледа изправи на нокти пловдивчани, които все още
Коментари Харесай

Пловдивските магазини - под обсада СНИМКИ

Уикендът преди Коледа изправи на нокти пловдивчани, които към момента не са напазарували за идните празници, поради уговорките през делничните дни.

Стотици се втурнаха на лов за дарове, храни и алкохол. Магазините бързо се препълниха, поради ограничавания потенциал от клиенти, които могат да позволяват, а пред тях се извиха опашки. „ За едни бонбони няма да очаквам “, възкликна жена преди да се върне назад в колата си.

Освен празнично въодушевление извършването на покупки преди Коледа може да провокира и стрес освен поради висенето по опашки, само че и поради препълнените паркинги. Затова някои от пазаруващите в града прозорливо се бяха отказали от автомобила си, а други разчитаха на шанса си.

„ Беше мъчно, с един господин се надпреаврвахме за паркомясто и аз паркирах на бързо “, сподели Светлана Неделина, която беше отишла да напазарува в един от огромните супермаркети в Пловдив.

Повечето хора си тръгваха от там с месо, плодове, вино и дребни коледни украси. Струпвания от повече хора без нужната отдалеченост се образуваха на щандовете за плодове и зеленчуци, написа „ “.

Други проблематични зони обаче нямаше. Причината евентуално е засиленото полицейско наличие вътре в магазините след множеството нарушавания през предходните седмици.

При напор се отваряха нови каси, тъй че до огромни опашки за заплащане не се стигна. Количките пред огромните вериги обаче съвсем бяха свършили по обед. Някои от фамилиите взимаха по две едновременно.

Най-сериозен напор за покупки както и през предходните две седмици имаше пред най-големия магазин за играчки до Пловдив „ Джъмбо “, който е един от дребното работещи сходни магазини.

Причината е, че множеството се намират в огромните търговски обекти и молове и попаднаха под ударите на министерската заповед за затварянето им за ограничение на болестта.

За малко „ Джъмбо “ да затвори порти откакто изтекоха фрагменти, от които се виждаше, че магазинът се пръска по шевовете и не се съблюдават никакви ограничения.

Така и този уикенд стотици се подредиха пред него, въоръжени с празни колички и в очакване да бъдат пуснати вътре. Полицаите обаче зорко следяха дали се съблюдава дистанцията на опашката и носят ли се маски.

Заради многото хора постоянно се случваше някои да не помнят за противоепидемичните ограничения, а униформените услужливо им ги припомняха. Тук обаче влизането ставаше в пъти по-бавно, в сравнение с в питателните магазини.

Придвижването до входа ставаше за към 45 минути, а искащите да влязат не бяха единствено от Пловдив, само че и от Пазарджик, Хасково, Стара Загора.

По-нетърпеливите пловдивчани, още като видяха извилата се опашка, се качиха обрано в колите си и се насочиха към прилежащото Метро, където няма чак подобен напор. „ Ще купим някоя настолна игра от там. Обичаме да се събираме цялото семейство към масата и да играем “, сподели Мирослав.

Други пък взеха решение да пробват шанса си през седмицата, когато се надяват напорът да бъде по-малък. Напазарувалите пък с облекчение излизаха с големи торби и кутии.

От тях се посочваха плюшени играчки, говорещи кукли, колички, хеликоптери. „ Купихме кукли барбита, ще ги сложим под коледната елха “, сподели майка на 4-годишно момиченце.

Повечето пловдивчани са безапелационни, че онлайн извършването на покупки е варинат, само че се тормозят, че доставката идва до няколко дни след поръчката, а и в случай че не ги удовлетворява би трябвало да я върнат.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР