Уикендът остава слънчев и топъл, с локални, краткотрайни валежи, на

...
Уикендът остава слънчев и топъл, с локални, краткотрайни валежи, на
Коментари Харесай

Времето остава топло, но с валежи

Уикендът остава безоблачен и топъл, с местни, краткотрайни превалявания, тук-там с гръмотевици. Всичко това се дължи на типичен леден атмосферен фронт, който ще премине над страната с по-силен северозападен вятър в неделния ден.

В събота до ранния следобяд над цялата страна ще е преобладаващо слънчево. В ранните часове ще се образуват мъгли, с по-голяма възможност в ниските региони в Югоизтока. В хода на деня от запад на изток ще се появят облаци. Едва по-късно следобяд се чакат местни краткотрайни превалявания от дъжд. Ще има и гръмотевична интензивност, която основава заплаха и от дребна градушка. Дневни температури - сред 19 и 24 градуса, по-ниски към Черноморието.

Валежите ще продължат през нощта и в неделя до обяд, само че към този момент ще са единствено в Източна България. Над останалата част на страната неделята ще е слънчева. Ще се усеща вятър с изключително мощни пориви в Стара планина. Температурите на разсъмване ще са сред 5 и 10 градуса, следобяд - осезаемо по-ниски - сред 15 и 20 градуса.

Последната седмица на март ще стартира с още един леден фронт първоначално. В понеделник следобяд ще превали и ще прегърми от запад на изток. Ще се усили вятърът и ще захладнее. За 2-3 дни температурите ще паднат до интервала 5-10 градуса със стойности на разсъмване към и малко под нулата. Възможно е захлаждането на донесе временен “щъркелов ” снягв обособени елементи на Западна България.

Около средата на седмицата времето ще е с повече слънце, а температурите бързо ще догонят пролетни равнища.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР