Ухан не е нито Пекин, нито Шанхай. Зад това име

...
Ухан не е нито Пекин, нито Шанхай. Зад това име
Коментари Харесай

Ухан - неизвестният мегаполис, от който тръгна вирусът в Китай

Ухан не е нито Пекин, нито Шанхай. Зад това име на град в източен Китай обаче се крие значение, което частично може да изясни за какво непознатият до момента ковид се популяризира толкоз бързо.

Градът, малко по-малък от Лондон, само че доста по-голям от Вашингтон, има икономическо въздействие и въздушни връзки с целия свят, поради които казусът може да се заключи с едно изречение - вирусът се популяризира толкоз доста, защото доста хора го посещават и го придвижват, откакто си тръгнат, споделя Би Би Си.

Населението на Ухан е 11 или 8.9 млн. души, според каква част от града се взема поради, към края на 2018 година Това е седмият максимален град в Китай и 42-рият максимален в света.

Летището му е обслужило 20 млн. пасажери през 2016 година, от него се лети непосредствено до Лондон, Париж, Дубай и други градове. Управата на разположения на брега на Яндзъ мегаполис (средище на обичайно и високотехнологично произвеждане едновременно) твърди, че там се образоват 700 хиляди студенти в 52 висши учебни заведения. Според сп. " Форчън " 230 от 500 най-големи компании в света са вложили в Ухан, където има и цех на взаимното дружество с китайска фирмана " Пежо-Ситроен ". Само компаниите от Франция, вложили в града, са над 100.

През Ухан минава и път към Трите проломи - туристически регион, в който има и голям язовир - и това единствено способства за разширение на големия поток от хора от и до него. Обиковено този поток се усилва с приближаването на китайската нова година на 25 януари.

След наложената обсада и предизвестията на управляващите да не се пътува до него това евентуално ще се промени, само че ситуацията му на едно от най-свързаните места в света значи, че случаите на болест отвън Англия съвсем сигурно ще се усилят.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР