Угур Сахин (на снимката), един от основателите на германската компания

...
Угур Сахин (на снимката), един от основателите на германската компания
Коментари Харесай

Основателят на Бионтех: Разработваме нова ваксина, която да се прилага като четвърта доза

Угур Сахин (на снимката), един от създателите на немската компания " Бионтех ", създала взаимно с американския фармацевтичен колос " Пфайзер " една от първите ваксини против COVID-19, показа, че са нужни най-малко три дози от препаратите против вируса, с цел да може човек да построи надеждна отбрана.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 28939
Позицията на Сахин съответствува със мнението на Европейската организация по медикаментите, която в четвъртък предложи слагането на трета подсилваща доза, която може да бъде приложена три месеца след последната игла, а не както до момента – след шест месеца.

Две дози няма да съумеят да изградят задоволително мощен имунитет. Ако новият вид Омикрон продължи да се популяризира, тогава би имало теоретичен мотив да се сложи бустерна доза след три месеца, изясни Сахин в изявление за " Шпигел ".

По думите му коронавирусът " е пристигнал, с цел да остане, и ще направи всичко по силите си, с цел да става все по-устойчив ".

В сряда в общо изказване " Бионтех " и " Пфайзер " оповестиха, че ще са нужни три дози от препарата им, с цел да се построи мощен имунен отговор на организма против новия вид Омикрон.

Сахин разкри пред изданието още, че от " Бионтех " сега, сходно на други производители, създават нова ваксина, която би могла да се употребява като четвърта доза.

На въпрос дали ще би трябвало да бъде основана напълно нова ваксина поради новите разновидности на COVID-19, Сахин отговори, че би трябвало да минат най-малко " още няколко седмици ", преди да се разбере сигурно.

В умозаключение той разгласи, че за 2022 година е планувано да бъдат създадени минимум 4 милиарда ваксини на Пфайзер/Бионтех, само че добави, че " ще обмислят дали не могат да бъдат и повече ".
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 28939  Чехия утвърди наложителната имунизация за хората над 60 години Чехия утвърди наложителната имунизация за хората над 60 години  Бундестагът поддържа наложителната имунизация за здравни служащи Бундестагът поддържа наложителната имунизация за здравни служащи  Берлин задължи бездомните да се имунизират или да си създадат Коронавирус тест, с цел да спят в метрото Берлин задължи бездомните да се имунизират или да си създадат Коронавирус тест, с цел да спят в метрото
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР