Уговорката ни с ГЕРБ е за 18 месеца. На 9-ия

...
Уговорката ни с ГЕРБ е за 18 месеца. На 9-ия
Коментари Харесай

Кирил Петков: Даваме на ГЕРБ исканите министерства, Мария Габриел да вземе мандата

Уговорката ни с ГЕРБ е за 18 месеца. На 9-ия месец единственото, което вършим, е да сменим министър председателите. Готови сме да спазим обещанието, което дадохме, и по този начин да продължи ръководството. По време на договарянията сътрудниците желаеха спомагателни министерства, подготвени сме да ги дадем.  Това съобщи съпредеседателят на ПП-ДБ Кирил Петков. И добави, че при същинска воля, промените могат да продължат.

" Имахме декларация, с която стартира взаимната работа преди 9 месеца. В нея имаше ясни цели за правосъдната промяна и регулаторите. Не сме спрели да настояваме за конкретизация на уговорките. Публикувахме преговорната си политика посредством меморандум. Не разбирам за какво подписването на съглашение се слага под подозрение. Има софтуерно време и има време да бъде подписано ", уточни Христо Иванов. И добави, че протичащото се сега му се коства ненужно.

" Изготвихме нов документ дружно, като гледахме от този на ГЕРБ и нашия меморандум. Готови сме да публикуваме съглашението. Никога не е имало политическа рецесия, като през последните две години. Общо е желанието за промени и за излизане от рецесията ", добави той.

" Ротацията беше контрактувана при избрани условия. Съгласихме се предложенията на ГЕРБ, които са потребни за България. За да няма спекулации още преди седмица споделих, че нямам искания да бъда министър на външните работи. Тя се съгласи да работим с други механизми ", уточни министър председателят в оставка акад. Николай Денков.
https://www.facebook.com/novinite.bnt/videos/951384799876107
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР