Уговорката ни с ГЕРБ е за 18 месеца. На 9-ия

...
Уговорката ни с ГЕРБ е за 18 месеца. На 9-ия
Коментари Харесай

Петков с извънреден брифинг: Готови сме да дадем на ГЕРБ поисканите министерства

„ Уговорката ни с ГЕРБ е за 18 месеца. На 9-ия месец единственото, което вършим, е да сменим министър председателите. Готови сме да спазим обещанието, което дадохме, и по този начин да продължи ръководството. По време на договарянията сътрудниците желаеха спомагателни министерства, подготвени сме да ги дадем. “

Това съобщи съпредседателят на „ Продължаваме промяната-Демократична България “ /ПП-ДБ/ Кирил Петков. Той добави, че при същинска воля, промените могат да продължат . Христо Иванов сподели от своя страна:

„ Имахме декларация, с която стартира взаимната работа преди 9 месеца. В нея имаше ясни цели за правосъдната промяна и регулаторите. Не сме спрели да настояваме за конкретизация на уговорките. Публикувахме преговорната си политика посредством меморандум. Не разбирам за какво подписването на съглашение се слага под подозрение. Има софтуерно време и има време да бъде подписано. “

Христо Иванов добави, че протичащото се сега му се коства ненужно. По думите му има направен нов документ и добави – „ гледахме от този на ГЕРБ и нашия меморандум, подготвени сме да публикуваме съглашението “ . Той уточни:

„ Никога не е имало политическа рецесия, като през последните две години. Общо е желанието за промени и за излизане от рецесията. “

„ Ротацията беше контрактувана при избрани условия. Съгласихме се предложенията на ГЕРБ, които са потребни за България. За да няма спекулации още преди седмица споделих, че нямам искания да бъда министър на външните работи. Тя се съгласи да работим с други механизми “, уточни министър председателят в оставка акад. Николай Денков.

, които упрекнаха ПП-ДБ, че „ не желаят да поделят властта “ , по тази причина им дадоха период да размислят до понеделник в 12:00 часа , когато би трябвало да бъде връчен първият мандат . Освен това като причина за несполучливите договаряния прибавиха и нежеланието на ПП-ДБ да дадат равнопоставеност сред двете обединения.

Президентът Румен Радев ще даде първия мандат на ГЕРБ-СДС утр е. В петък ръководителят на партията Бойко Борисов беше безапелационен, че или мандатът ще бъде върнат изпълнен незабавно, или отиваме на предварителни избори.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР