Уговорката ни с ГЕРБ е за 18 месеца. На 9-ия

...
Уговорката ни с ГЕРБ е за 18 месеца. На 9-ия
Коментари Харесай

Кирил Петков: Даваме на ГЕРБ исканите министерства, Мария Габриел да вземе мандата

Уговорката ни с ГЕРБ е за 18 месеца. На 9-ия месец единственото, което вършим, е да сменим министър председателите. Готови сме да спазим обещанието, което дадохме, и по този начин да продължи ръководството. По време на договарянията сътрудниците желаеха спомагателни министерства, подготвени сме да ги дадем. Това съобщи съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков.  
 
Той разгласи, че от тяхната коалиция били подготвени да им дават 7 министерски позици, дружно с Мария Габриел като министър председател и външен министър.
Мария Габриел - министър председател и външен министър. В ръцете на ГЕРБ били препоръчани да отидат и министерствата на нововъведенията и растежа, Министерство на вътрешните работи, екология, обучение и просвета.
 
" Тези 7 позиции се съгласихме да бъдат под тяхна отговронст, което е една стъпка напред от това, което се бяхме уговорили преди ", настоя Петков.
" Нямам искания да бъда министър на външните работи ", настоя на собствен ред министър председателят в оставка Николай Денков, като уточни, че това ясно го е декларирал на Мария Габриел.
 
Затова водачите на ПП-ДБ приканиха на следващия ден Мария Габриел да не връща празна директория на президента Румен Радев.
 
Христо Иванов  настоя, че не схваща за какво се протака подписването на съглашението, което било квалифицирано дружно с екипа на ГЕРБ-СДС.
" Никога не е имало такава политическа рецесия, която имаше в последните две години. Всичко вървеше доста добре, подготвени сме да публикуваме този документ, не разбирам за какво се подлага под подозрение подписването му, а и с какви причини. Надяваме се на следващия ден да бъде подписан – минал е през три преговорни стадия, в случай че има съответни оферти, сме подготвени да обсъдим. Нямаше никаква причина да се отхвърляме, да го довършим, с цел да можем на следващия ден да го подпишем ", прикани той.
 
По думите му за тях е значимо не кои ще са министрите, а промените в правосъдната истема, регулаторите, както и в службите. " Нищо не е изгубено, нищо не допуска да се взривява каквото и да е било, доста разгадавам на Мария Габриел да довършим промените в тези три доста значими браншове на България и да продължим ръководството, с цел да не вкарваме страната в рецесия ", настоя Иванов.
 

 
Ген Атанас Атаносов пък намерено прикани водачът на ГЕРБ-СДС Бойко Борисов  да се намеси и договарянията да спрат да буксуват.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР