Уго Юмбер имаше обнадеждаващ старт на сезона, като още в

...
Уго Юмбер имаше обнадеждаващ старт на сезона, като още в
Коментари Харесай

Финалистът от РГ е аут: Рууд напусна Уимбълдън след поражение от световния №112

Уго Юмбер имаше насърчителен старт на сезона, като още в първия си мач за годината надигра Даниил Медведев, единствено че заразяване с COVID-19 попречи на французина да продължи положителното си начало на годината и в идващите месеци той нито един път не съумя да завоюва два следващи мача, сривайки се до №112. Това обаче се промени с началото на Уимбълдън, където Юмбер завоюва трагична петсетова среща в първи кръг, а през днешния ден бе още по-категоричен, надигравайки международния номер 6 Каспър Рууд - 3:6 6:2 7:5 6:4.

Срещата стартира с замяна на пробиви, след което последваха два експресни сервис гейма от страна на сервиращите. Постепенно обаче Рууд закупи самодейността и диктуваше темпото със своя форхенд. Норвежецът завоюва осем от девет вероятни точки в средата на сета, с цел да се откъсне с 3:2. Остатъкът от частта въпреки всичко не мина безпроблемно за поставения под номер 3 и на него му се наложи да отразява точка за пробив в края, само че съумя да поведе в общия резултат.

С настъпването на втория сет Юмбер доста усъвършенства нивото си на показване и това бързо се увенча с триумф за френския левичар. Световният номер 112 се добра до ранен пробив, а задатъкът му даже можеше да стане още по-изразителен, само че Рууд откри сили да избави подаването си. Бившият номер 25 обаче нито за миг не отстъпи обратно и по-добрата му игра скоро бе наградена с нов брейк, след който той откри сметката си в дуела.

Последвалата част се трансформира в най-оспорваната от всички до момента. Тя започва чудесно за финалиста от Ролан Гарос, който загуби общо две точки в първите три изиграни гейма - 3:0. Рууд обаче бързо трябваше да се раздели с водачеството си, откакто последва равнене от страна на Юмбер, а в самия края на сета първенецът от Хале за 2021-а нанесе съдбоносен удар по противника си, пробивайки го за 6:5, преди изрично да си извоюва водачеството в общия резултат.

Равностойната игра се придвижи и в четвъртата част, където двамата се представяха безупречно от линията за сервис. Първите съществени благоприятни условия бяха за Рууд, който получи три шанса да се откъсне в резултата, само че не съумя да ги оползотвори. Това вдъхна спомагателна убеденост в половината на французина, който организира последните три гейма на високо равнище, преди да се поздрави с крайния успех.

Awesome Ugo!
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР