Угасна един наш фар в тъмнината, каза Иван Таков, председател

...
Угасна един наш фар в тъмнината, каза Иван Таков, председател
Коментари Харесай

СОС почете с минута мълчание паметта на Анжел Вагенщайн

" Угасна един наш фар в тъмнината ", сподели Иван Таков, ръководител на Българска социалистическа партия - София, " Джеки беше моралният стожер на партията ", добави Калоян Паргов
Столичният общински съвет уважи с минута безмълвие паметта на Анжел Вагенщайн. Това се случи по предложение на групата на Българска социалистическа партия. Веднага след дадената къса отмора по време на днешната сесия, общинските съветници от София показаха почитта си към уважавания сценарист, режисьор и публицист, който напусна този свят на 100-годишна възраст.

" С фашизма се води война, а за свободата се мре! Това е заветът, оставен от Анжел Вагенщайн, който ще вардя в сърцето си, съобщи Иван Таков, ръководител на Българска социалистическа партия - София и на групата на социалистите в СОС. - Джеки напусна физически този свят през днешния ден, само че ще остане вечно измежду нас посредством безсмъртното си творчество. И с един живот - цялостен век, през който надживява 3 революции, една смъртна присъда и сътворява 52 кино лентата, 4 романа и 1000 страници " драскулки ".  

Сценарист, режисьор, публицист, депутат, бунтовник с леви убеждения, партизанин, началник на бойна група, антифашист, цензуриран, изключван от партията, наблюдаван, подслушван... Но за момент не намерения да съобщи лявата концепция! Блестящ образец за праволинейност, мощ и религия. Угасна един наш фар в тъмнината... Дълбок реверанс пред паметта на Анжел Вагенщайн! ".

Калоян Паргов назова Анжел Вагенщайн " моралният стожер на партията ". " Той беше изключителна персона - надарен публицист, сценарист и режисьор, хладнокръвен антифашист и деен държавник през три столетия от историята на България, сподели заместник-председателят на Комисията по превоз и пътна сигурност в СОС. - Да бъдеш в компанията му и да разговаряш с него за предишното, сегашното и бъдещето беше същинско благосъстояние. Горд съм, че имах достойнството да познавам и да назовавам приятел и другар този незабравим човек. Поклон пред светлата му памет! ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР