Угандийски депутат окуражи мъжете да бият жените си, за да

...
Угандийски депутат окуражи мъжете да бият жените си, за да
Коментари Харесай

Угандийският депутат окуражи мъжете да бият жените си, за да ги дисциплинират

Угандийски народен представител окуражи мъжете да бият дамите си , с цел да ги „ дисциплинират “. Онесмус Твинамасико даде изявление за локална телевизия, в което сподели:

„ Като мъж, който би трябвало да дисциплинира брачната половинка си, би трябвало да я докосвате, да се справяте с нея и да я биете по някакъв метод, с цел да я вкарате в правия път “.
A man must beat his wife - Uganda MP, Twinamasiko Onesimus

=> Onesimus said this following comments by Museveni that men who beat women are cowards and should face the full wrath of the law.

Video Credit
— Povo News (@povonewsafrica) Неговите забележки провокираха яд измежду дамите. Той беше заставен да се извини за думите си заради надигналите се митинги в африканската страна.

Онесмус Твинамасико, написа писмо до Народното събрание, в което се извинява да почитаните членове на законодателния орган и на обществото, изключително на дамите. В писмото той написа, че в действителност " отхвърля всяка форма на принуждение против дамите " .



" Моля, приемете най-искрени и безрезервни извинения към уважаемите членове и необятната общност, и по-специално към дамите ", показва той. Въпреки това възгледите му не са необикновени в Уганда. Доклад от държавното управление, оповестен през 2016 година, демонстрира, че една на всеки пет дами на възраст сред 14 и 49 години е съобщавала за физическо или полово принуждение в границите на 12-месечен интервал.



Председателят на Парламента Ребека Кадага даде обещание да проверява Твинамасико за поощряване на насилието против дами, а парламентарната асоциация на дамите настояваше той да отдръпна изказването и да се извини.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР