Майкъл Джексън: Делата за сексуално насилие срещу имуществото на звездата могат да бъдат възобновени, показват съдебните документи

...
Уейд Робсън и Джеймс Сейфчък – двама мъже, които отдавна
Коментари Харесай

Уейд Робсън и Джеймс Сейфчък – двама мъже, които отдавна твърдят, че покойният Майкъл Джексън ги е малтретирал сексуално, когато са били деца, и които бяха представени в документалния филм от 2019 г. „Leaving Neverland“ – сега могат да възобновят своите отхвърлени оттогава дела срещу Джексън имущество, според съдебно становище, подадено в петък и получено от CNN.

Вторият окръжен апелативен съд на Калифорния постанови в петък, че „корпорация, която улеснява сексуалното насилие над деца от един от своите служители, не е освободена от положително задължение да защитава тези деца само защото е собственост единствено на извършителя на насилието“.

В резюмето на решението се посочва също, че „би било погрешно да не се намери задължение въз основа на това, че корпоративният ответник има само един акционер. И така ние отменяме съдебните решения, постановени за корпорациите.“

Робсън и Сейфчък са отправили обвинения в злоупотреба от страна на Джаксън спрямо тях, когато са били непълнолетни, след като първоначално са влезли в професионален контакт с артиста.

Safechuck, на осем години, се появява с Джаксън в реклама на Pepsi от 1986 г.; и Робсън, на пет години, след като спечели състезание, подобно на танци, когато Джаксън свири в Бризбейн, Австралия.

В „Leaving Neverland“ всеки от тях описва по удивително сходен начин как предполагаемото сексуално насилие на Джаксън над тях постепенно е ескалирало в течение на няколко години, придружено от предполагаемия му натиск върху тях да не разкриват какво се случва. („Напускане на Невърленд“ беше документален филм на HBO. HBO, подобно на CNN, е част от Warner Bros. Discovery.)

Джаксън почина през 2009 г., но ищците търсят обезщетение от две развлекателни компании, които през по-голямата част от съществуването си са били собственост и управлявани единствено от Джаксън.

Делата, които бяха обединени в апелативния съд, сега ще се върнат в процеса.

Винс Уилям Финади, адвокат на Safechuck и Robson, каза в изявление, споделено с CNN в събота, „Ние сме доволни, но не и изненадани, че апелативният съд отмени“ предишните решения, които според него са „неправилни“ и „срещу закона на Калифорния и би създало опасен прецедент, който застраши децата в целия щат и страна. С нетърпение очакваме делото по същество.”

CNN се свърза с адвокати за наследството на Майкъл Джексън.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР