Уест Хям спечели с 1:0 гостуването си на Евертън в

...
Уест Хям спечели с 1:0 гостуването си на Евертън в
Коментари Харесай

Уест Хям изненада Евертън на Гудисън Парк

Уест Хям завоюва с 1:0 гостуването си на Евертън в мач от 8-ия кръг на Премиър лийг. Единственото попадение за отбора на Дейвид Мойс бе дело на Анджело Огбона през второто полувреме.

“Чуковете” съумяха да отбележат единственото попадение в срещата в 35-ата минута, когато чудесно взаимоотношение сред Саид Бенрама, Томаш Соучек и Джаред Боуен изведе последния на отлична позиция в наказателното поле, той стреля, само че Пикфорд мазета. Именно чешкият полузащитник Соучек обаче се оказа на добра позиция и довкара топката във вратата, само че се оказа, че е бил в засада и гола не беше зачетен. Малко по-късно положително състояние пропусна и Пабло Форналс.

Играчите на Евертън също сътвориха няколко състояние пред вратата на своите посетители, само че по този начин и не успяваха да насочат първокласен завършващ удар, а огромна част от опитите им бяха блокирани от бранителите.

Играчите на Рафаел Бенитес започнаха по-активно втората част и сътвориха на два пъти блъсканица пред Лукаш Фабиански, само че още веднъж не се оправиха. Уест Хям откри резултата в 75-ата минута, този път сполучливо, след корнер, когато Анджело Огбона надскочи бранителите на Евертън и прати топката в мрежата на Джордан Пикфорд за 1:0. Няколко минути по-късно конфликт сред Рондон и Соучек приключи с извънредно противен, само че несъзнателен удар в лицето на чеха с бутони от страна на нападателя. Положението бе прегледано с ВАР за червен картон, само че подобен не бе показан.

В 89-ата минута още веднъж Боуен получи топката в наказателното поле и стреля рисково, само че британският народен пазач се оправи и избави. С тази победа Уест Хям се изкачи до 6-ото място в класирането с 14 точки, колкото има и Еверън, който пък е 7-и. В идващият кръг “чуковете” посрещат Тотнъм в лондонско дерби, а Евертън приема Уотфорд на Клаудио Раниери.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР