Уест Хем записа сензационна победа с 1:0 срещу Челси на

...
Уест Хем записа сензационна победа с 1:0 срещу Челси на
Коментари Харесай

Ветеранът дебютант, сбъдната мечта и една бащина прегръдка

" Уест Хем " записа сензационна победа с 1:0 против " Челси " на " Стамфорд Бридж " в съботното лондонско дерби. Само по себе си това е вест, защото " чуковете " стопираха своята серия от 8 турнирни дуела без победа и не позволиха попадение за пръв път от 22 септември насам.

По-важното обаче е това, че с главната заслуга за триумфа през днешния ден бе един 33-годишен дебютант във Висшата лига - стражът Дейвид Мартин, който отчая тима на Франк Лампард с 6 отлични спасявания. Така юношата на " Уест Хем " сбъдна фантазията на своя именит татко Алвин, носил екипа на отбора в 469 мача сред 1976 и 1996 година, подвизавайки се като бранител.

Не е изненада, че след последния съдийски сигнал през днешния ден камерите следяха Дейвид Мартин и неговата прочувствена реакция. Вратарят се разплака и падна на колене, а неговите съотборници незабавно отидоха да го поздравят. Мартин-младши благодари на почитателите, след което се насочи към трибуните, с цел да прегърне разчувствания си татко.

" Все още не мога да допускам, че това е истина. Радвам се, че се оправих. Не разочаровах никого и даже ми бе прелестно. С татко ми не си казахме съвсем нищо, тъй като имаше доста сълзи. Той е бил част от клуба в продължение на 21 години. За мен е необикновено, че дебютирах, не позволих гол и спечелихме ", съобщи Дейвид Мартин след успеха.

David Martin hugging his dad and Hammers legend Alvin Martin after keeping a clean sheet on his debut may be the purest thing you'll see this weekend#CHEWHU pic.twitter.com/AdwMkDMC8i
— Football Daily (@footballdaily) November 30, 2019

Любопитното е, че " Уест Хем " е десетият тим в 16-годишната професионална кариера на Мартин. Голяма част от нея той прекарва по долните дивизии на Англия, а най-дълго - 7 години, се задържа в " Милтън Кийнс Донс ".

А историята му е приказка, тъй като Мартин нямаше да пази през днешния ден, в случай че не бе травмата на титулярния пазач и капитан на " чуковете " Лукаш Фабиански, последвана от комичните изяви на неговия заместител Роберто Хименес, дал поръчка за най-слаб вратар в историята на Висшата лига.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР