Уест Хем Юнайтед продължава своята европейска приказка във второто издание

...
Уест Хем Юнайтед продължава своята европейска приказка във второто издание
Коментари Харесай

Безупречен Уест Хем е на първи финал в Европа след 47 години!

Уест Хем Юнайтед продължава своята европейска приказка във второто издание на Лигата на конференциите. Отборът на Дейвид Мойс направи огромна крачка напред, откакто се класира за финала на шампионата след победа с минималното 1:0 против АЗ Алкмаар на техния стадион „ АФАС “.

Въпреки че нидерландският отбор беше прочут със своята непобедимост вкъщи в европейските шампионати в продължение на 25 следващи срещи, „ чуковете “ съумяха да ги отстрани с общ резултат 3:1. В решаващия мач единственото попадение бе маркирано от Пабло Форналс в четвъртата минута на добавеното време.

За лондончани това е голямо достижение, откакто предишния сезон тимът не съумя да стигне до финала на Лига Европа и отпадна на полуфиналите. Сега, година по-късно, „ чуковете “ се изправят пред вълнуващо предизвикателство и ще играят в първи край в европейските клубни шампионати от 47 години насам.

Кампанията на Уест Хам в Лигата на конференциите е впечатляваща. От началото на сезона тимът не познава загуба в 14-те си мача в шампионата, което прави тяхното класиране за финала още по-заслужено. Феновете и футболната общност възхваляват подвига на „ чуковете “ и с неспокойствие чакат огромния край против италианския Фиорентина.

WE ARE GOING TO PRAGUE! ✈️
— West Ham United (@WestHam)
Домакините започнаха по-активно, а играта се развиваше главно в половината на лондончани. Този подтик обаче не докара до нищо повече с изключение на два корнера пред вратата на Ареола. В 17-ата минута Уест Хем сътвори първата си по-добра офанзива в мача, която приключи с удар от границата на наказателното поле от Боуен, след който топката мина настрана.

В 25-ата минута Пакета можеше да изведе гостите напред, само че техничният му удар от пеналтерията към далечния ъгъл срещна гредата.

Домакините владееха повече топка, до момента в който гостите чакаха благоприятни условия за контраатаки. В 40-ата минута АЗ провежда положително нахлуване, в края на което Сугавара получи топката в наказателното поле и стреля по земя, само че Агер съумя да отклони в корнер. Това бе и единственият действителен късмет за АЗ преди почивката.

Нидерландците започнаха много по-добре втората част. В 48-ата минута Керкеш проби отляво и центрира паралелно на голлинията, само че нямаше негов съотборник, който да засече. Минута по-късно Мийнанс стреля, само че Ареола нямаше проблем да улови.

Уест Хем отговори с рисков удар на капитана Деклан Райс от далечна отдалеченост. Топката тупна подло пред Райън, само че стражът на АЗ реагира добре и мазета в корнер.

В 58-ата минута Павлидис падна в наказателното поле след контакт с Агер, и домакините желаеха дузпа, само че такава вярно не бе отсъдена. АЗ усили натиска. В 66-ата минута Хаджидиакос стреля от границата на наказателното поле, само че Ареола внимаваше и улови.

В 74-ата минута Боуен проби добре отдясно и стигна до аутлинията, откъдето опита да върне по земя пред голлинията, само че прати топката в краката на Класи, който пресече и по този начин лондончаните пропуснаха страховит късмет.

В 81-ата минута Керер за малко не си означи автогол, откакто нескопосано насочи с крайник топката към ъгъла на личната си врата след неопределено центриране отдясно. Ареола обаче внимаваше и мазета. Две минути по-късно Агер имаше страхотна опция, откакто бе оставен самичък на далечната греда, само че стреля неопределено от границата на вратарското поле.

В 87-ата минута стана безредие в наказателното поле на Уест Хем, когато Меердин, Ареола и Зума скочиха за една висока топка. Домакините желаеха дузпа поради игра с ръка на централния защитник на " чуковете ", само че позицията на ръката на Зума бе напълно естествена, тъй че мъчно можеше да се отсъди дузпа.

Уест Хем освен устоя на плахия опит за напън на домакините, само че в четвъртата минута на добавеното време стигна до успеха след страхотна солова изява на резервата Пабло Форналс, който пресече опит за подаване на Хаджидиакос, след което самичък проби през центъра и стреля в далечния ъгъл, с цел да оформи крайния резултат от 0:1.

FINAL BOUND!

IRONS! ⚒️
— West Ham United (@WestHam)
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР