Уест Хем се наложи над Фрайбург с 2:0 на Лондон

...
Уест Хем се наложи над Фрайбург с 2:0 на Лондон
Коментари Харесай

Уест Хем се оказа твърде силен за Фрайбург

Уест Хем се наложи над Фрайбург с 2:0 на „ Лондон Стейдиъм “ в мач от последния шести кръг в група „ A “ на Лига Европа. Мохамед Кудус даде задатък на „ чуковете “ в 14-ата минута, а Едсон Алварес удвои преднината за британския отбор в 42-ата минута.

След този триумф „ чуковете “ приключват на първото място в група „ А “ с актив от 15 точки, оставяйки зад себе си Фрайбург, който е с 12 пункта. Олимпиакос се играе през пролетта в Лигата на конференциите, откакто разруши ТСЦ Бачка Топола с 5:2. Гръцкият отбор е трети със 7 точки, а сърбите последни с 1.

Уест Хем Юнайтед стартира по-активно от своя конкурент дуела, като съумя да стигне до първото чисто състояние пред вратата на Фрайбург още в 5-ата минута, когато след центриране на Мохамед Кудус, Лукас Пакета засече от границата на наказателното поле, само че топката се отби в напречната греда.

Силната игра на " чуковете " даде резултат в 14-ата минута, когато Айеф Ажер направи ужасно дълго подаване, извеждайки Мохамед Кудус зад тила на защитата на Фрайбург. Ганаецът остана очи в очи с Ноа Атуболу и пусна топката около стража на гостите, с цел да изведе Уест Хем напред в резултата.

Лукас Пакета изведе Джаръд Боуен зад тила на защитата на Фрайбург в 24-ата минута, а британският национал пусна топката около стража на немския отбор, вкарвайки втория гол за Уест Хем в мача. Голът обаче не бе зачетен поради състояние на засада на голмайстора за " чуковете ".

Ритсу Доан проби в наказателното поле на Уест Хем посредством дрибъл в 40-ата минута и стреля отблизо разстояние ниско по тревата, само че Лукаш Фабиански бе добре пласиран и отрази.

Лукас Пакета комбинира с Едсон Алварес, който комбинира на двойно подаване с Джаръд Боуен, след което се озова очи в очи с Ноа Атуболу. Мексиканецът си заложи топката на десния крайник с удар в десния ъгъл на вратата удвои преднината на Уест Хем в 42-ата минута.

Фрайбург стартира мощно второто полувреме, като стигна до първа чиста опция още в 50-ата минута, когато преди малко влезлият Мерлин Рьол проби през средата и стреля от границата на наказателното поле, само че Фабиански се намеси и отрази.

След центриране от десния фланг от страна на Мохамед Кудус в 53-ата минута, Джаръд Боуен стреля отблизо разстояние, само че над напречната греда.

Фрайбург бе напълно близо да понижи изоставането си в 75-ата минута, когато Ротсу Доан се възползва от рикошира топка в наказателното поле на Уест Хем и потърси долния десен ъгъл, само че Фабиански отрази. Последва добавка от страна на Лукас Хьолер, който обаче не съумя да откри очертанията на вратата.

Мерлин Рьол открадна топката на границата на наказателното поле на Уест Хем в 85-ата минута, след което навлезе във вътрешността и потърси долния десен ъгъл, само че още веднъж Лукаш Фабиански показва страховит инстикт и отрази удара на младия футболист на Фрайбург.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР