Уест хем публикува годишния си финансов доклад и се похвали

...
Уест хем публикува годишния си финансов доклад и се похвали
Коментари Харесай

Преместването на новия стадион е позволило на "Уест хем" да намали дълговете си

Уест хем " разгласява годишния си финансов отчет и се похвали със сериозна облага за интервала, приключващ на 31 май 2017 година. " Чуковете " са записали печала от 43.5 милиона паунда преди изплащането на налозите, а година по-рано клубът беше на загуба от 4.9 милиона.

За интервала оборотът на клуба от източен Лондон се е нараснал от 142.1 до 183.3 милиона паунда, като значително това се дължи на новата договорка за телевизионните права във Висшата лига.

Продажбата на остарелия стадион " Болейн граунд " и на някои футболисти разрешават на клуба да излезе на плюс. Съоръжението, където " Уест хем " игра сред 1904 и 2016 година, беше продадено за 38 милиона паунда, с цел да се построи жилищен комплекс, а чистата облага от договорката е 8.7 милиона паунда, оповестиха от клуба.

Всички фактори са разрешили на " чуковете " да понижат фрапантно чистия си дълг. Той е с 21.3 милиона паунда по-малко от миналата година. Това се дължи и на преместването на " Лондон стейдиъм ", където се организираха летните олимпийски игри през 2012 година Новото оборудване носи доста повече средства от продажба на билети, откакто има потенциал от 66 хиляди места.

" Уест хем " не дължи пари на банки, като нашите отговорности са краткосрочни заеми (30 милиона паунда) и заеми, отпуснати от акционери, които възлизат на 45 милиона паунда ", гласи известието към финансовия отчет.

Един от двамата притежатели - Дейвид Съливан, изясни, че " клубът се намира в най-хубавото си финансово положение от години ".


© Reuters

" Лондон стейдиъм " разрешава на " чуковете " да печелят доста повече от билети

" Във всеки един от последните два сезона успяхме да подобрим върховете си за изходящи прехвърляния. Също по този начин преместването на " Лондон стейдиъм " е една от аргументите да бъдем на облага и да понижим своите задължения ", сподели Съливан.

От клуба прибавиха, че през последните 12 месеца са вложили 8.1 милиона паунда за възстановяване на инфраструктурата на стадиона си и подготвителната база.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР