Уест Хам успя да постигне безценна победа с 1:0 срещу

...
Уест Хам успя да постигне безценна победа с 1:0 срещу
Коментари Харесай

Уест Хем закова Юнайтед и направи голяма услуга на Ливърпул

Уест Хам съумя да реализира скъпа победа с 1:0 против Манчестър Юнайтед в дуел от 35-ия кръг на Висшата лига. Саид Бенрама откри резултата в 27-а минута, като той се възползва от фрапантна неточност на Давид Деа Хеа. С този триумф на процедура " чуковете " се избавиха, до момента в който " алените дяволи " към този момент са единствено на точка пред Ливърпул в борбата за топ 4, макар че имат и мач по-малко.

Двубоят започва динамично и с офанзиви и към двете порти. Домакините на няколко пъти лишиха топката в средата на терена, само че не можаха да изострят събитията с качествено подаване.

В 7-ата минута рисков удар на Бруно Фернандеш мина напълно покрай гредата. В 10-ата и Антони при идентична обстановка не уцели вратата, а Фабиански единствено наблюдава пътя на топката, без да реагира. Следващата добра опция се откри пред Ериксен, само че и той нямаше шанс да открие резултата.

В 17-ата минута Рашфорд преодоля Керер и шутира по тревата, само че топката се отби от дясната греда. 

В 27-а минута, ненапълно изненадващо, домакините поведоха. Саид Бенрама съумя да вземе топката на към средата на терена и продължи да дриблира сред съперникови играчи, преди да стреля. Слабият му удар не изглеждаше, че ще затрудни Де Хеа, само че испанският пазач направи съдбовна неточност. 

Малко след гола Антони можеше да изравни, само че и неговият удар срещна гредата, а Уест Хам още веднъж оцеля. До края на полувремето футболистите на Тен Хаг имаха иницитивата, само че се затрудняваха да стигнат до чисто състояние.

Секунди преди почивката домакините претендираха за дузпа поради игра с ръка на Линдельоф, само че реферът Питър Банкс подмина обстановката. Секунди по-късно Ериксен нанесе първия прецизен изстрел за Юнайтед, само че не затрудни Фабиански.

В началото на второто полувреме Де Хеа още веднъж позволи груба неточност, само че тя не бе осъдена от домакините. В 49-ата минута топката дълготрайно се задържа към и в наказателното поле на Манчестър Юнайтед, само че два удара на футболисти на Уест Хам бяха блокирани. Малко по-късно Антонио добута топката във вратата на " алените дяволи ", само че попадението му вярно беше анулирано поради негово нарушаване против Де Хеа.

В 66-ата минута Пакета стреля мощно по диагонала, а Антонио не съумя да отклони топката във вратата. " Чуковете " играеха все по-силно и Соучек се разписа с глава в 73-ата минута, само че от състояние на засада и попадението му беше анулирано.

Резервите Антони Марсиал, Марсел Забитцер и Джейдън Санчо трябваше да трансформират нещо в играта на Манчестър Юнайтед, която тотално се разпадна след почивката. В 77-ата минута Рашфорд подсети за себе си със мощен диагонален удар, париран от Фабиански. При идната напрегната обстановка пред вратата на Уест Хам Соучек се сблъска с Уан-Бисака, като и двамата останаха да лежат на тревата, само че след оказаната им здравна помощ продължиха мача.

Последният ход на Тен Хаг беше включването на енергичните Фред и Диого Далот. За Уест Хам пък се появи Пабло Форналс. 

Ето и съставите на двата отбора:

Уест Хем: Фабиански, Керер, Огбона, Агер, Кресуел, Сучек, Райс, Боуен, Пакета, Бенрама, Антонио;

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Маласия, Шоу, Линдельоф, Уан-Бисака, Фернандеш, Каземиро, Ериксен, Рашфорд, Вегхорст, Антони;
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР