Уест Хам срази с 2:0 Евертън в едно от дербитата

...
Уест Хам срази с 2:0 Евертън в едно от дербитата
Коментари Харесай

Уест Хам се справи с беззъб Евертън и се изкачи над зоната на изпадащите

Уест Хам съкруши с 2:0 Евертън в едно от дербитата на дъното в Премиър лийг от този 21-и кръг. Двете попадения за “чуковете ” бяха дело на Джаред Боуен (34’, 41’) още през първото полувреме.

Евертън опита да стартира по-активно дуела и играчите на гостите изглеждаха рискови в първите минути. Те бяха покрай попадение в 16-ата минута, когато Джери Мина стреля с глава, само че топката отиде над гредата на Фабиански.

Постепенно домакините на собствен ред взеха самодейността и започнаха да наподобяват все по-опасни. Саид Бенрама стреля рисково в 28-ата минута и се наложи Пикфорд да прави избавяне. Все отново натискът на домакините даде напън в 34-ата минута, когато центриране отляво бе продължено с глава от Курт Зума и зад тила му изскочи Джаред Боуен, който изцяло несмущаван преодоля Джордан Пикфорд за 1:0. Малко по-късно Антонио стреля рисково с глава, само че защитник на мърсисайдци съумя да почисти.

“Чуковете ” удвоиха преднината си три минути преди края на първата част, когато Микел Антонио пое добре край тъчлинията, където Тарковски сгреши, след което влезе в пеналта и центрира още веднъж към Боуен, който означи втория си гол в срещата.

Франк Лампард опита да промени обстановката на терена и направи две промени на почивката, когато на терена се появиха Дуайт Макнийл и Том Дейвис. Това даде резултат и при започване на второто полувреме като че ли още веднъж леко подвигнаха оборотите. Те обаче не успяваха да основат рискови положения.

Постепенно още веднъж домакините изнесоха играта в по-предни позиции и още веднъж сътвориха няколко положителни положения пред Пикфорд. “Чуковете ” можеха да завоюват даже с по-голяма преднина, само че отлични положения пропуснаха Деклан Райс и още веднъж Джаред Боуен, който не съумя да оформи своя хеттрик, въпреки да се озова самичък против вратаря на “карамелите ”.

С тази победа Уест Хам взе глътка въздух и се изкачи до 15-ото място в класирането с 18 точки. Евертън пък продължава да е 19-и с 15 точки. Веднага след края на дуела още веднъж по трибуните пък бяха издигнати плакатите против притежателите на " карамелите ", които са упреквани от почитателите едва управление на клуба. 

Бъди част от " Домът на почитателите ”, играй и печели със Sportal.bg.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР