Уест Хам и Челси играят при 0:0 в лондонското дерби

...
Уест Хам и Челси играят при 0:0 в лондонското дерби
Коментари Харесай

Уест Хам - Челси 0:0

Уест Хам и Челси играят при 0:0 в лондонското дерби от шестия кръг на Висшата лига.

Челси доста бързо пое надзор върху срещата на " Лондон Стейдиъм ". Отборът на Маурицио Сари стартира да провежда офанзива след офанзива в търсене на първия гол. Еден Азар и Вилиан непрекъснато създаваха проблеми на отбраната на противника. Именно двамата бяха в основата на най-хубавата офанзива при започване на дуела. Бразилецът елегантно отклони топката към Азар, само че неговият изстрел не затрудни Фабиански.

“Чуковете” много мъчно стигаха до вратата на " сините ", а неналичието на Арнаутович се усещаше, защото нямаше кой да задържи топката в предни позиции. В 23-ата минута Жоржиньо откри превъзходно Жиру, само че опитът на французина да стреля от воле приключи с това, че той не уцели топката.

Тимът на Пелегрини като от нищото можеше да поведе след половин час игра. След следващия пробив на Фелипе Андерсон той откри Антонио, който стреля над вратата. Отново пред нападателя се откри отлична опция малко по-късно. Бившият състезател на Нотингам обаче прати топката право в Кепа отблизо разстояние.

Челси по-рядко застрашаваше вратата на Фабиански, само че в края на първото полувреме чудесно центриране на Вилиан не бе засечено от Канте с глава. Отборът на Сари не бе задоволително нападателен и при започване на втората част, само че след час игра бе покрай гола. Оливие Жиру не съумя да доближи центриране на сънародника си Канте, а секунди по-късно напусна терена. Влезлият на негово място Алваро Мората незабавно се регистрира с два съществени пропуща.

Челси стартира ослепително сезона и през днешния ден ще търси шеста поредна победа в шампионата в лондонското дерби с Уест Хам. Маурицио Сари даде отмора на доста от главните си играчи през седмицата в дуела против ПАОК от Лига Европа и в този момент титулярите се завръщат. Оливие Жиру е предпочетен на върха на офанзивата, а зад него ще работят Еден Азар и Вилиан.

Преди седмица Уест Хам записа първа победа във Висшата лига под управлението на Мануел Пелегрини след четири следващи загуби. Марко Арнаутович пропуща дуела заради травма и на негово място ще играе Микаил Антонио.

Ready for a London derby, Blues?

COME ON CHELSEA!!! #WHUCHE pic.twitter.com/w1oqNHquDu
— Chelsea FC (@ChelseaFC) September 23, 2018
УЕСТ ХАМ - ЧЕЛСИ 0:0

УЕСТ ХАМ: Фабиански, Сабалета, Балбуена, Диоп, Масуаку, Райс, Обианг, Нобъл, Андерсон, Ярмоленко, Антонио

ЧЕЛСИ: Кепа, Аспиликуета, Давид Луис, Рюдигер, Алонсо, Жоржиньо, Канте, Ковачич, Вилиан, Азар, Жиру

ГЛЕДАЙТЕ НА ЖИВО
МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
СТАТИСТИКА
КЛАСИРАНЕ

ПРОГРАМАТА НА УЕСТ ХАМ
ПРОГРАМАТА НА ЧЕЛСИ Премиър лийг 6 кръг, неделя 23 септември  Уест Хам 0:077 минута  Челси
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР