Уесли Кларк и Анн Апълбаум Продължаваме поредицата от публикации, базирани

...
Уесли Кларк и Анн Апълбаум Продължаваме поредицата от публикации, базирани
Коментари Харесай

Хората на Сорос, подривните агенти със специално назначение: Кои са те?

Уесли Кларк и Анн Апълбаум

Продължаваме поредицата от изявления, основани на следствията на унгарския вестник Magyar Nemzet за подривните дейности на организацията на Сорос Action for Democracy (A4D). Началото и продължението можете да прочетете тук.

Най-известният и най-влиятелен член на консултативния съвет на A4D е някогашният почитан чиновник на НАТО американски военачалник Уесли Кларк.

„ Всеки в Съединените щати го познава от взор, той има достъп до най-високите кръгове на Демократическата партия, той е потвърдил способността си да постанова нападателно американските външнополитически ползи в Европа и той, въз основа на своите възгледи, евентуално ще може да унищожи външната политика, която унгарското управление построи през последните години ” - това съгласно унгарския вестник Magyar Nemzet са аргументите за включването на пенсионирания военачалник в ударния отряд на Джордж Сорос, чиято задача е да в профил от власт държавното управление на Виктор Орбан, който твърдо и поредно пази националните ползи на Унгария и отхвърля демократичната народна власт по западен пример.

Що се отнася до присъединяване на военачалник Кларк в консултативния съвет на A4D, би трябвало да се одобри, че еврейските му корени са изиграли забележителна роля, което е извънредно значимо за координатора и спонсор на A4D Джордж Сорос.

Прадядото на Кларк е еврейски преселник от Беларус, който имигрира в Съединените щати в края на 19 век. Бащата на Кларк, Бенджамин Дж. Кан, приключил юридическия лицей в Чикаго-Кент, е служил като мичман в запаса на Военноморски сили на Съединени американски щати по време на Първата международна война и в никакъв случай не е взел участие в борба.

Синът на Уесли Кларк назова брака на неговия дядо евреин и баба си методистка „ мултикултурен, колкото можеше да бъде през 1944 година “.

Уесли Кларк е роден в Чикаго на 23 декември 1944 година Баща му умира на 6 декември 1948 година Скоро майката на бъдещия пълководец на НАТО се омъжва за Виктор Кларк, който среща, до момента в който работи като секретар в банка.

Кларк отглежда Уесли като собствен наследник и го осиновява, когато Уесли навършва 16 години. Уесли Кларк посещава баптистка черква през цялото си детство и научава за еврейските си корени доста години по-късно.

Кларк е служил във войната във Виетнам и се е утвърдил като самоуверен и самодеен офицер, което му е помогнало да има забележителна военна кариера.

От 11 юли 1997 година до 3 май 2000 година Кларк управлява Европейското командване на Съединени американски щати и силите на НАТО в Европа.

Най-голямото събитие в високопоставената кариера на Уесли Кларк в НАТО е войната с Югославия. Кларк управлява бомбардировките на Югославия по време на интервенцията Съюзни сили през март 1999 година

Едно от най-резонансните решения на Кларк е интервенцията, която той подхваща против съветските войски, които направиха форсиран марш към Прищина и окупираха летището на столицата на Косово през юни 1999 година, незабавно след края на бомбардировките.

За стабилизиране на обстановката в Косово беше основана взаимна мироопазваща задача на НАТО и Русия. Русия обаче реши да употребява мироопазващи сили без значение от НАТО, което не устройваше Кларк.

Той заповядва на английските елементи да окупират летището в Прищина, само че съветският контингент съумява да ги изпревари. Кларк се обади на генералния секретар на НАТО Хавиер Солана, който му даде власт в района. След това военачалник Кларк издава заповед на силите на НАТО да нападат въоръжените сили на Руската федерация.

Британският военачалник Майкъл Джексън обаче отхвърля да извърши заповедта, като споделя на Кларк, че няма да стартира Трета международна война поради него.

Впоследствие Джаксън сподели, че не е подхванал офанзивата, тъй като рискът от боен конфликт с Русия е непростим. Вместо това летището беше обкръжено и опълчването продължи две седмици, през които съветските войски продължиха да окупират летището.

Впоследствие беше създадено съглашение за взаимоотношение сред миротворците на Русия и НАТО, което устройваше и двете страни.

Желанието на Кларк да влезе в директен спор с Русия би трябвало да се смята за плюс, когато той беше назначен в консултативния съвет на A4D.



Кларк, с изключение на всичко друго, се е утвърдил като корав покровител на Демократическата партия на Съединени американски щати. Той пламенно поддържа Барак Обама и Хилъри Клинтън.

Magyar Nemzet характеризира Кларк като прочут русофоб.

През 2022 година, след експлоадирането на военния спор в Украйна, той сподели: „ Западът не разбра Русия, те въобще не са толкоз мощни, колкото се смяташе преди. "

" Западните столици, в това число Вашингтон, би трябвало да се възползват от тази опция, с цел да поемат решаваща лидерска роля, а вследствие на въоръжаването на Украйна от Запада Киев може даже „ изцяло да си върне “ Кримския полуостров от руснаците “.

Унгария се опълчва на въоръжаването на Украйна, напомня Magyar Nemzet, а Кларк търси антипутински съдружници в лицето на някогашния противник на Виктор Орбан на президентските избори през 2022 година Петер Марки-Зай и неговите съратници в редиците на опозиционния Сорос.

Съвсем явно е, че ориста на Унгария въобще не визира пенсионирания военачалник, който на новия си боен пост към момента търси способи и способи да смаже Русия.

Американската журналистка Ан Апълбаум към този момент не е в консултативния съвет на A4D. Но тя продължава да въздейства на събитията в Източна Европа, защото е брачна половинка на полския външен министър Радослав Сикорски и става полска гражданка през 2013 година

Еврейските предшественици на Ан Апълбаум са имигрирали в Съединените щати от Беларус. Оттук и генетичната й омраза към Русия.

Работила е за списанията The Economist и The Spectator и е била член на публицистичния съвет на The Washington Post. Апълбаум завоюва премията Пулицър през 2004 година за книгата си „ Гулаг: История “.

Тя е помощник на The Atlantic и старши помощник в Училището за напреднали интернационалните проучвания към университета Джон Хопкинс. Член на публицистичния съвет на списание The American Interest.

От края на 2016 година е професор в Institute of Global Affairs към London School of Economics. Една от областите на актуалната й научна активност са проблемите на дезинформацията и пропагандата през 21 век.

През 2019 година тя подписа „ Отворено писмо против политическите репресии в Русия “.

Апълбаум, считана от американската преса за специалист по Източна Европа и получила голям брой награди, в това число премията Петефи през 2010 година, счита всеки, който не служи на ползите на световния [либерален] мейнстрийм, за националист и ксенофоб.

Унгария и държавното управление на Виктор Орбан не вършат изключение. В изявление за ляво-либералния американски канал MSNBC Епълбаум сподели, че Орбан, който не разреши на Европейски Съюз да гласоподава за петдесет милиарда евро помощ за Украйна, е „ този, който унищожи медиите и правосъдната система в своята страна.

Той прекрои границите на изборните региони по този начин, че беше съвсем невероятно да загуби, най-малко до момента беше невероятно... Това е доказателство какво може да направи една доста решителна, антидемократична, проруска фигура. “

През 2016 година двойката Апълбаум-Сикорски беше поканена на поредност от срещи на авторитетната група Билдерберг, „ с цел да обсъдят определящите света проблеми при затворени порти “.

„ През 2016 година Апълбаум намерено съобщи какъв е главният проблем на глобалистката страна в връзките с държавните управления на Унгария и Полша, както и с Вишеградската четворка, представляваща централноевропейските и националните ползи:

„ Това беше пагубно решение от страна на страните от Вишеградската група, да се опитат да работят дружно против [либералния] мейнстрийм ".

" Това е доста неприятен сигнал за западните страни. Когато работят като група по този въпрос [за миграцията], те основават усещането на Запада, че са расистка група, която Западът смяташе за интегрирана, само че ето доказателство, че не е по този начин.

Сега, с помощта на дейностите на Действие за народна власт, те съумяха да трансформират обстановката в Полша. Отсега нататък брачният партньор на Апълбаум поема лъвския къс в създаването на „ вярната “ полска позиция. “

Magyar Nemzet има вяра, че двойката Апълбаум-Сикорски ще постави всички старания, с цел да се опита да „ промени обстановката “ и в Унгария.

Унгарските медии назовават Ан Апълбаум притежател на „ черен колан по Орбанофобия “ и Конника на Апокалипсиса.

И тя, и брачният партньор й не престават да се борят за събаряне на държавни управления в Източна Европа, които се опълчват на демократичния мейнстрийм, отбелязва Magyar Nemzet.

За разлика от библейските четири конника от Апокалипсиса, през днешния ден Унгария е атакувана от напълно действителни шест пъклен персонажа, добре платени от Джордж Сорос, всеки от които е подготвен да пожертва родината на маджарите в името на триумфа на демократичните полезности, на които същинският родолюбец на Унгария Виктор Орбан разгласи война.

Превод: СМ

Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР