Уелската музикална легенда Том Джоунс, който владее сцените по света

...
Уелската музикална легенда Том Джоунс, който владее сцените по света
Коментари Харесай

Том Джоунс покори времето и публиката си в София

Уелската музикална легенда Том Джоунс, който владее сцените по света от 60-те години на предишния век до през днешния ден, покори публиката си в София с двучасов концерт в понеделник вечер, съобщи " Труд бг ".

Шоуто му в зала 1 на НДК в София бе част от международното му турнe Ages and Stages, Джоунс пристигна у нас от Букурещ, а на 16 юни бе на сцената в Белфаст.

" Отново съм в София, България, одобрявам този тон, това Б ", обърна се сър Том Джоунс към публиката, изпълнила до лимит зала 1 на НДК. Той сподели, че е благополучен да се върне в София, предходният му концерт в НДК бе през есента на 2013 година

Световното турне на изпълнителя с всесилен глас, непокънат от времето, последва издаването на албума му " Surrounded by Time " в разгара на пандемията през 2021 година Първото парче, което Том Джоунс и екиппът му от впечатляващи музиканти забиха пред публиката в София в понеделник вечер, бе " I`m Growing Old " от новия албум. Възрастта и времето бяха алената нишка в шоуто на 83-годишния реализатор, който поведе публиката си на музикално странствуване по стъпките на кариерата си, продължаваща повече от шест десетилетия. Том Джоунс разказваше историите на песните и другарствата си с създателите им от първите си стъпки на огромната сцена през 1964 година и шлагери като Delilah, Sex Bomb, Green, Green Grass of Home, Kiss до през днешния ден с Tower of Song, The Windmills of Your Mind, One More Cup of Coffee.

Меломани от разнообразни генерации и възрасти в НДК пяха, някои и танцуваха, на шлагерите и новата продукция на Джоунс. В непрекъснат разговор с публиката си, Джоунс припомняше случки от от дълго време минали години, извисяваше титаничния си глас в осъществяванията си, даже напомни за миг присъщата за театралното си държание от зората на кариерата си визия с надълбоко разкопчана риза. Сподели по какъв начин се почувствал млад напролет на честването на 90-ата годишнина на Уили Нелсън в Съединени американски щати, тъй като е едвам на 83 години, които навърши на 7 юни. Джоунс взриви публиката с неподправената сила на осъществяванията на десетки одобрени и нови песни. Недокоснатият от времето глас се извисяваше от сцената даже и когато той пееше седнал.

Том Джоунс извърши и забележителната " I Won`t Crumble With You if You Fall ", която година след издаването на албума си показа като песента, посветил на брачната половинка си, умряла от рак през 2016 година Изпълнението на парчето през предходната година от съдийския стол в риалити шоуто " Гласът " на английската ITV и признанието на Джоунс, че тази ария е за брачната половинка му Мелинда, притегли вниманието на английската и международна публика и внезапно увеличи интереса към албума " Surrounded by Time ".

Последното парче, което Джоунс бе планувал в програмата на концерта си в София, бе " Kiss " на Принс. След осъществяването є артистът и музикантите се отдръпнаха от сцената, а публиката взриви залата с траяли няколко минути овации. Те върнаха сър Том Джоунс и музикантите му на сцената за още три части, измежду които бе и " One Hell of a Life " от " Surrounded by Time ".

Том Джоунс сложи връх през 2021 година, като стана най-възрастният актьор, оглавил английската ранглиста за албуми със " Surrounded By Time ". Легендарният артист от Уелс бе на 80 години и 10 месеца, когато издаде новия си албум. След като оглави чарта, той усъвършенства върха на Боб Дилън, заел първа позиция с " Rough And Rowdy Ways " през юни миналата година, когато бе на 79 години.

Джоунс е считан за един от най-великите артисти на всички времена, продал над 100 милиона плочи. Кариерата му е изпълнена с многочислени оценки и самопризнания, в това число скъпото рицарско звание от кралица Елизабет Втора през 2006 година, голям брой награди BRIT, премия Silver Clef, влиятелната премия на Music Industry Trusts и премия Hitmaker от " Залата на славата на създателите на песни в Съединени американски щати ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР