Уелс спечели задължителните 3 точки при визитата си на Азербайджан

...
Уелс спечели задължителните 3 точки при визитата си на Азербайджан
Коментари Харесай

Уелс остана в играта, но зависи от Словакия

Уелс завоюва наложителните 3 точки при визитата си на Азербайджан в мач от група “Е” и резервира шансове за класиране на Европейското състезание. Тимът на Райън Гигс се наложи с 2:0 и към този момент е единствено на точка от втория Унгария. Лидер е Хърватия с 3 повече от уелсците. След три дни “драконите” одобряват тъкмо “маджарите”, само че пък са и подвластни от резултатите на Словакия, който също е в битката, а и е с две срещи по-малко.

Всички тези сметки може би щяха да са непотребни, в случай че Гарет Бейл и неговите съотборници не се бяха справили с новобранеца в групата. Те обаче извършиха задачата си с голове още през първото полувреме. В 10-ата нападателят на Уигън Кийфър Муур осъществя с глава след подаване на Хари Уилсън от корнер. В 34-ата самият Уилсън удвои, откакто имаше шанса да довкара на празна врата след изстрел на Даниел Джеймс, след който топката на два пъти се удари в гредите.

Бейл стартира като титуляр, само че в 59-ата беше сменен.

За Уелс това е едвам първи триумф на непознат терен през акцията. Ако в последна сметка тимът не успее да се класира през квалификациите, той ще има късмет да го стори през плейофите от Лигата на нациите.

Азербайджан ще приключи на последно място, откакто до момента има единствено 1 точка. МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА ЕВРО 2020 9 кръг, събота 16 ноември  Азербайджан 0:2краен резулат  Уелс
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР