Уелс се превърна в последния представител от Европа, който ще

...
Уелс се превърна в последния представител от Европа, който ще
Коментари Харесай

България вече 24 години е далеч от световните първенства

Уелс се трансформира в последния представител от Европа, който ще играе на Мондиала тази зима в Катар.

Разбира се, България гледа единствено по малкия екран най-големия конгрес от 1998 година насам, а това прави тъкмо 24 години или съвсем четвърт век. Срамен факт, който разнообразни фактори във футбола ни се пробват да неглижират под какъв ли не предлог.
 Ивелин Попов за Лечков: Сладур
Ивелин Попов за Лечков: Сладур

Ето какво написа

Уелс от своя страна се трансформира в 25-ият друг европейски представител на международен шампионат в интервала на нашето заточение, показва " Мач Телеграф " в собствен материал. Населението на Уелс е 3,2 милиона, само че това несъмнено не е най-малката страна, която е имала собствен представител на Мондиал. На последното международно през 2018 година взе участие Исландия, като скандинавската страна е с население 318 000 души. Освен упоменатите две страни, още шест са взели участие по един път - Босна и Херцеговина, Турция, Словакия, Ейре, Украйна и Чехия. С чехите обстановката наподобява много странна, откакто те имат единствено един Мондиал, само че не са пропущали европейски финали в този интервал - 6 участия.

Пет са тимовете от Старая континент, които не са пропущали най-големия конгрес - Англия, Франция, Испания, Германия и Португалия. Удар по нашето самочувствие носи и фактът, че дребна страна като Хърватия има цели 5 участия от 1998 година насам, а с толкоз е и Швейцария. Големите губещи пък наподобяват футболният исполин Италия, който изпуска втори Мондиал в този интервал, както и значима мощ като Нидерландия. Друг пестник от Балканите пък ни удря Словения, като " скиорите " имат респектиращите две участия на международни шампионати - 2002 и 2010 година.
 Борислав Михайлов организира среща с един от разновидностите за народен селекционер
Борислав Михайлов организира среща с един от разновидностите за народен селекционер

Президентът на БФС се срещна с Николай Киров
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР