Ръгби: Уелс започна с победа, като победи Фиджи с 32-26 в класическото класиране за Световната купа

...
Уелс отблъсна яростната атака на Фиджи, за да спечели с
Коментари Харесай

Уелс отблъсна яростната атака на Фиджи, за да спечели с 32-26 победи в откриващия си сблъсък от Световната купа от група C в Бордо в неделя, давайки си всички шансове да се класират за четвъртфиналите.

Победата в бурното, свободно състезание предлага изкупление на обсадения уелски отбор след загубата на шест от осем международни играча през 2023 г., докато надеждите на Фиджи за напредване вече изглеждат попарени заради целия им скорошен напредък.

Победата беше почти открадната в края от тихоокеанските островитяни, които се бореха с дефицит от 18 точки и можеха да завършат малко вероятното завръщане, преди звездният център на Фиджи Семи Радрадра, от всички играчи, да чукне с трилинията пред очите.

И двата отбора отбелязаха по четири опита в мач пълен с прекъсвания на линията, вълнуващо бягане и сблъсъци, които накараха публиката да се изправи, особено в края, когато Фиджи отвърна на удара от 32-14 надолу.

„Изглежда, че винаги си правим трудности, но това, което компенсираме с усилие, смелост и решителност, е просто огромно за този отбор," каза flyhalf Дан Бигар, след като ръководи съпротивата на Уелс.

Джош Адамс, Джордж Норт, Луис Рийс-Замит и Елиът Дий преминаха за Уелс с Дан Бигар добави две дузпи и три реализирания, докато Уаисеа Наякалеву, Лекима Тагитагивалу, Джосуа Туисова и Месаке Додж бяха голмайсторите на Фиджи при опита.

Това винаги е било напрегнат и емоционален сблъсък, изправящ два отбора един срещу друг, които са се срещали пет Световни първенства подред, които и двамата надвишават теглото си предвид ресурсите си и преди всичко, които отчаяно искат да продължат от групата за сметка на другия.

Това също беше сблъсък на стилове. Уелс се опита да създаде пространство за бегачите с тренирана схема на игра и дълги пасове, докато Фиджи просто се опитваше да подреди изолирани защитници цяла нощ, преди да ги отклони или разбие.

Централните двойки и на двете страни бяха изпъкнали в тежкото първо полувреме.

Уелс изпрати Норт да пробие през средата от игра на линията, преди да рециклира наляво, за да постави Адамс в ъгъла за първия си опит.

Отново Норт беше за втория резултат на Уелс, прокарвайки гръмотевична директна линия през средата за да събере разтоварване на Ник Томпкинс и да премине.

Но ако центровете на Уелс горяха, тези на Фиджи бяха също толкова добри за двата резултата от първото полувреме, дошли между опитите на Уелс.

„Играйте като фиджийци“ < /h2>

Треньорът на Фиджи Саймън Райвалуи призова отбора си преди мача да „играе като фиджийците“. Те го повярваха на думата му.

Външният център Наякалеву, главният мъчител на Англия при победата на Фиджи над Туикенъм на 26 август, нанесе тук за четвърти пореден мач с плашеща лекота, пробивайки опит за овладяване на Бигар и бягайки ясно.

Неговият централен партньор Рададра моменти по-късно направи съкрушителен пробив от разтоварване на Наякалеву, преди да влезе и да се разтовари, за да вкара фланговия играч Тагитагивалу.

Но Уелс нямаше да изчезне под натиска.

Адамс даде пример за устойчивост с гръмотевичен удар на крилото на Фиджи Селеситино Равутаумада в 50-ата минута, който го остави легнал на палубата, а пейката на Уелс ревеше в знак на неподчинение.

След това Уелс се отдръпна през второто полувреме чрез голове на Рийс-Замит и заместващата проститутка Дий , и изглеждаше да изтръгне контрола над сблъсъка, преди завръщането на Фиджи да накара стадиона да изпадне в делириум.

С резултат 32-26 в полза на уелсците и часовник в червено, неутралните фаворити на феновете Фиджи стартираха вълни от въртящи се атаки, докато търсеха победа.

Но това, че Радрада се разпръсна широко в влажната късна нощна жега, сигнализира, че това няма да бъде за Фиджи, който отново трябва да съжалява за пропуснатите възможности за цялата си блестяща игра.

Следва Уелс играят с Португалия на 16 септември в Ница, докато Фиджи играят с Австралия на следващия ден в Сент Етиен.

(REUTERS)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР