УЕФА стана обект на сериозен натиск от редица европейски институции,

...
УЕФА стана обект на сериозен натиск от редица европейски институции,
Коментари Харесай

УЕФА е под натиск, за да отнеме домакинството на Санкт Петербург за финала в Шампионската лига

УЕФА стана обект на сериозен напън от редица европейски институции, с цел да се включи интензивно в налагането на наказания против Русия във връзка рецесията в Украйна. От Англия приканиха финалът в Шампионската лига да не се играе в Санкт Петербург, както е планувано за този сезон.

Европейската футболна централа постоянно се е стремяла да стои настрани от политическите спорове, само че постоянно този принцип бива нарушен под въздействието на международните водачи.

Инструментите на Съединени американски щати и Европейския съюз за налагане на спирачка на Владимир Путин се изчерпват със прекъсването на газопровода „ Северен поток 2 “ и премахването на съветското знаме от Олимпийските игри. По тази причина се търсят благоприятни условия във футбола, където е общоизвестно, че се наливат милиарди от съветския бизнес. Припомняме, че „ Газпром “ е общоприет спонсор на Шампионската лига, а Роман Абрамович е притежател на настоящия европейски първенец Челси.

Санкт Петербург трябваше да семейства на финала в най-престижния клубен шампионат още преди две години, само че появяването на COVID-19 направи по този начин, че най-важният мач за годината да бъде отсрочен до 28 май 2022 година

Предстои да забележим дали УЕФА ще предприеме някакви дейности, въпреки този път възможностите да са дребни с оглед обстоятелството, че към момента съветският Зенит продължава присъединяване си в евротурнирите, а и спонсорските милиони образуват една солидна част от бюджета на федерацията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР