УЕФА ще въведе трети евротурнир в календара си от началото

...
УЕФА ще въведе трети евротурнир в календара си от началото
Коментари Харесай

УЕФА въвежда трети европейски клубен турнир

УЕФА ще вкара трети евротурнир в календара си от началото на сезон 2021/22. Идеята е получила зелена светлина от изпълнителния комитет, разкри ръководителят на Асоциацията на европейските клубове Андреа Аниели, който е и президент на Ювентус. След въвеждането на новата конкуренция общият брой на клубовете, които ще вземат участие в евротурнирите, ще нарасне до 96.

Повече детайлности към този момент не се разкриват, само че се допуска, че задачата е да бъде омекотен процесът с изиграването на голям брой предварителни кръгове, предшестващи класирането в групите на Шампионската лига и Лига Европа. Новият шампионат би трябвало да даде късмет на клубовете от по-малките страни да се показват на европейска сцена.

Това ще е най-голямата смяна в календара на УЕФА на равнище клубни шампионати след 2008 година, когато европейската централа реши да отстрани шампионата Интертото.

Много е евентуално с въвеждането на новия шампионат да бъде осъществена смяна във формата на Лига Европа. Предполага се, че броят на тимовете там ще бъде сведен от 48 на 32, с цел да се вдигне качеството на конкуренцията. Промени в метода на осъществяване на Шампионската лига не се плануват.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР