УЕФА ще стартира програма за борба с онлайн расистките обиди

...
УЕФА ще стартира програма за борба с онлайн расистките обиди
Коментари Харесай

УЕФА започва да се бори срещу расизма онлайн

УЕФА ще започва стратегия за битка с онлайн расистките обиди против футболисти, като ще работи с фирмите за обществени медии за унищожаване на обидното наличие от платформите и повишение на осведомеността, оповестиха от централата.

От Европейската футболна централа прибавиха, че програмата, която ще стартира по време на Европейското състезание за дами от 6 до 31 юли, ще работи за " интензивно наблюдаване, докладване и премахване " на случаи на онлайн злоупотреби.

Английските национали Маркъс Рашфорд, Джейдън Санчо и Букайо Сака бяха обект на онлайн расистки обиди, откакто пропуснаха дузпи при загуба с 2:3 от Италия на финала на Европейското състезание предходната година.

Доклад, оповестен от ФИФА предишния месец, разкри, че повече от половината играчи на миналогодишното Европейско състезание и Купата на африканските народи са били подложени на расистки онлайн обиди.

" Програмата за почитание е ориентирана към съответни дейности за попречване на обидно онлайн държание и дискриминация по време на всички футболни шампионати, в това число финалите за младежи, дами и мъже за идващите три години. За да подсигурява, че обидното наличие е отстранено, УЕФА работи непосредствено с главните обществени медийни платформи като Туитър, Мета (Инстаграм и Фейсбук) и ТикТок ", се споделя в изказване на УЕФА.

Програмата ще включва акция с присъединяване на футболистите Уенди Ренар, Жоржиньо и Алиша Леман.

" Когато кажете или напишете нещо в обществените медии, не осъзнавате какъв брой мъчително е то или следствията, които може да има. Това може да остави диря, тъй като всички сме хора, всички имаме страсти ", сподели френската националка Ренар.
 УЕФА забрани на Шериф да семейства в Тираспол
УЕФА забрани на Шериф да семейства в Тираспол

Проблем за първенеца на Молдова
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР