УЕФА ще компенсира 19 618 фенове на Ливърпул след финала

...
УЕФА ще компенсира 19 618 фенове на Ливърпул след финала
Коментари Харесай

Почти година по-късно: УЕФА ще компенсира фенове на Ливърпул от финала в Париж

УЕФА ще компенсира 19 618 почитатели на Ливърпул след финала на Шампионската лига. Сблъсъкът за трофея в Шампионска лига през предходната година, в който играха Ливърпул и Реал (Мадрид), беше изместен от Санкт Петербург в Париж. Началото на мача се забави с 36 минути поради организационни проблеми.

Първоначално УЕФА и френският вътрешен министър Жералд Дарманен упрекнаха почитателите на Ливърпул за случая: " Турникетите бяха блокирани от хиляди почитатели, които купиха подправени билети, които не работеха на входа. " Ливърпул отбрани почитателите и уточни проблеми с влизането на стадиона и нарушавания на сигурността.

УЕФА поръча отчет на самостоятелна експертна комисия, въз основа на който стана ясно, че точно УЕФА носи главната отговорност за почналите вълнения.

Днес организацията разгласи, че ще заплати обезщетение на почитателите на Ливърпул. Разчита се на тези, които не са могли да влязат на Стад дьо Франс преди 21:00 часа локално време или въобще не са могли да влязат на стадиона. Така обезщетение се дължи на 19 618 почитатели на Ливърпул.

За да отбрани персоналните данни на почитателите, Ливърпул ще заплати средствата (тъй като билетите са закупени посредством клуба), а по-късно УЕФА ще компенсира клуба за всички разноски.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР