УЕФА се отказва от идеята за европейско първенство с 32

...
УЕФА се отказва от идеята за европейско първенство с 32
Коментари Харесай

УЕФА се отказва от идеята за европейско първенство с 32 отбора

УЕФА се отхвърля от концепцията за европейско състезание с 32 тима, вместо досегашните 24. Такъв вид се появи в общественото пространство в последните месеци, като се говореше, че има късмет още за Евро 2028 броят на участниците да бъде повишен. Последните информации обаче настояват, че тази концепция ще бъде зачеркната, твърди " Таймс "

За последно броят на участниците на еврофиналите бе повишен през 2016 година, когато от 16 станаха 24. Сега имаше късмет те да бъдат увеличени още до 32. Оказва се обаче, че телевизите в Европа са се противопоставили на тази концепция и това е повода тя да бъде изоставена.

Ако новата концепция бъде призната, това ще значи, че повече от половината от 55-те участници в квалификациите ще получат право на присъединяване на финалите. При това състояние обаче шампионатът сигурно ще загуби от бясъка си и ще има прекалено много тимове " заряд ".

Обмисляха се и други варианти, като да вземем за пример премахването на обичайните квалификации, които да бъдат сменени със серия от мачове на директни елиминации. Друг вид бе разширение на формата на Лигата на нациите. Нито едно от тези оферти обаче не откри поддръжници измежду малките екрани и те бяха отхвърлени.

Финалното решение за смяната на формата на европейските шампионати ще бъде взето на събранието на Изпълнителния комитет на УЕФА през ноември. Кандидати за домакини на Евро 2028 са Турция и Англия и Ирландия.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР