УЕФА реши оставащите мачове от осминафиналите на Шампионската лига и

...
УЕФА реши оставащите мачове от осминафиналите на Шампионската лига и
Коментари Харесай

УЕФА определи къде ще се играят реваншите от Шампионската лига

УЕФА реши оставащите мачове от осминафиналите на Шампионската лига и Лига Европа да се играят на домакинските стадиона на тимовете участници. От европейската централа направиха конкретизиране, че това ще се случи, в случай че в страните домакини няма рестрикции по отношение на пътуванията, свързани с пандемията от коноравируса.

От Шампионската лига би трябвало да се изиграят четири мача-реванш от осминафиналите. Това са Манчестър Сити - Реал Мадрид, Байерн - Челси, Ювентус - Лион и Барселона - Наполи. Те би трябвало да се състоят на 7 и 8 август.

Решението бе обосновано като " последващо правилото за спортно тъждество ". От УЕФА допълниха, че са взели под внимание обстоятелството, че четири тима, които би трябвало да са домакини, към този момент играят срещи от локалните си шампионати на своите игрища. Ситуацията обаче ще продължи да бъде следена и при утежняване на обстановката в някоя от тези страни, което прави невероятно провеждането на мачове, дуелът ще бъде изместен в Португалия.

OFFICIAL: UEFA confirm that the remaining round of 16 games in both the Champions League and Europa League can be played in the home teams' own stadiums pic.twitter.com/gWDqQbpKHG
— B/R Football (@brfootball) July 9, 2020
Финалната фаза на Шампионската лига, от четвъртфиналите, ще се организира като мини-турнир точно в Португалия, а Лига Европа по същия формат в Германия. Победителите ще бъдат определяни в един мач.

За срещите от Лига Европа, които не съумяха да проведат и първи мач - Интер - Хетафе и Севиля - Рома, ще се играят в Германия, като един дуел ще дефинира продължаващия в идната фаза.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР