УЕФА разследва военен поздрав от играчите на Турция по време

...
УЕФА разследва военен поздрав от играчите на Турция по време
Коментари Харесай

УЕФА разследва военния салют на Турция

УЕФА проверява боен привет от играчите на Турция по време на евроквалификациите им с Албания (1:0) и Франция (1:1).

Европейската футболна централа към този момент ревизираше поздрава, който е в поддръжка на турските сили, въвлечени в офанзивата на страната в обитаемоте с кюрди региони в северна Сирия. Нападателят на Евертън Ченк Тосун означи победния гол в 90-та минута против Албания в петък в Истанбул и, дружно със съотборниците си, насочи поздрава пред последователите на Турция. На „ Стад дьо Франс “ в понеделник Оливие Жиру откри резултата за международните първенци в 75-та минута, преди Каан Айхан да възвърне равенството за турците шест по-късно – той и съотборниците му още веднъж нарушиха правилника на УЕФА и насочиха поздрава към гостуващите почитатели.

Според правилника на УЕФА националните футболни асоциации могат да бъдат обект на дисциплинарни процедури за „ използването на жестове, думи, предмети или други начини за предаването на провокативно обръщение, което не е подходящо за спортно събитие, в частност провокативни известия, които са политически, идеологически, религиозни или от обидно естество “. Тосун разгласява своя фотография, в която дружно със съотборниците си насочва военния привет, в Инстаграм със следния текст: „ За нашата нация, изключително за тези, които рискуват живота си за нея “. От клубния му Евертън към момента не са коментирали метода, по който той изрази насладата си и поста му в обществените мрежи.

„ Беше назначен контрольор по етичните и дисциплинарни въпроси, който да стартира следствие по отношение на евентуалното провокативно политическо държание на играчи от националния тим на Турската футболна федерация надлежно за евроквалфикационните мачове с Албания на 11 октомври 2019 и Франция три дни по-късно “, оповестиха от УЕФА за Sky Sports. Турският състезателен министър Мехмет Касапоглу отбрани метода, по който отборът отпразнува гола си в конфликта с Франция, отбелязвайки, че е лицемерно от страна на УЕФА да стартира следствие, когато такова не бе стартирано против нападателя на „ петлите “ Антоан Гризман, който поздрави президента на страната Еманюел Макрон. Междувременно, спортният министър на Франция Роксана Марасиняню прикани за наказания от УЕФА след дейностите на Турция на „ Стад дьо Франс “.

Турция води в група Н пред Франция поради по-добри индикатори в директните мачове (2:0 в Турция и 1:1 във Франция) след шест победи, тъждество и загуба. Турската футболна федерация разгласява туит след мача с Албания предходната седмица, в който сподели по какъв начин играчите и треньорският щаб насочат поздрава в съблекалнята. В туита Федерацията написа, че отборът „ посвещава триумфа си на смелите бойци “. В понеделник полузащитникът Ченк Шахин бе освободен от немския Санкт Паули след пост в Инстаграм, в който поддържа турската атака в Сирия. „ Ченк Шахин бе освободен от тренировки и професионални отговорности с неотложен резултат “, споделиха от клуба в свое изказване.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР