УЕФА разследва мач от българската футболна Първа лига заради сериозни

...
УЕФА разследва мач от българската футболна Първа лига заради сериозни
Коментари Харесай

УЕФА разследва съмнителен мач от България -

УЕФА проверява мач от българската футболна Първа лига поради съществени подозрения, че е организиран, сподели пред бТВ министърът на младежта и спорта Радослав Василев. 

" От Брюксел ме осведомиха, че в средата на месец май се проверява подозрителен мач. Сигналът е от УЕФА за мач от Първа професионална лига. Последствията могат да бъдат доста съществени. Считам, че 97 хиляди лв., които БФС одобри за битка с черното тото е отражение, че не желаят да се борят с него и това докара до оранжевата нота за въпросния мач ", разяснява още той. 

По думите му към министерство към този момент има десетки подадени сигнали за корупционни дейности, които са ощетили страната с милиони левове. 

Според Василев десетки хора, които са управлявали ведомства у нас, заслужават да бъдат в пандиза.

" Първият човек, на който би трябвало да бъде пожелан имунитета от основния прокурор, e Красен Кралев (бившият състезателен министър). Ако има героизъм самичък да се откаже от него, в този момент е депутат и против него би трябвало да стартират инспекции. Нямам подозрение, като правист по обучение, че те ще стигнат до края ", сподели още Василев. 

Спортният министър разкри, че получава закани от " хора, на които нарушава ползите в спорта ".

" Мисля, че въпросът със Северна Македония няма да се окаже толкоз огромно затруднение за това държавно управление. Не допускам, че член на кабинета, било то премиера или който и да е различен, би позволил да се стигне до такава степен, че да се подвигат червени картони. По-скоро ще има другарски метод ", сподели още министър Василев. 

По думите му националният интерес е заплашен тогава, когато оттатък решенията на Народно събрание някой би си разрешил да направи крачки, които са в несъгласие с него: " Мисля, че не е заплашен. Това е тематика, която е по-далече от спорта, само че е доста покрай сърцата на българите ".

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР