УЕФА разследва мач от българската футболна Първа лига заради сериозни

...
УЕФА разследва мач от българската футболна Първа лига заради сериозни
Коментари Харесай

Спортният министър: УЕФА разследва съмнителен мач от България

УЕФА проверява мач от българската футболна Първа лига поради съществени подозрения, че е организиран. Това разгласи министърът на младежта и спорта Радостин Василев в „ Защо, господин министър? “ по bTV.

" От Брюксел ме осведомиха, че в средата на месец май се проверява подозрителен мач. Сигналът е от УЕФА за мач от Първа професионална лига. Последствията могат да бъдат доста съществени. Считам, че 97 хиляди лв., които БФС одобри за битка с черното тото е отражение, че не желаят да се борят с него и това докара до оранжевата нота за въпросния мач ", съобщи Василев.

" Мисля, че въпросът със Северна Македония няма да се окаже толкоз огромно затруднение за това държавно управление. Не допускам, че член на кабинета, било то премиера или който и да е различен, би позволил да се стигне до такава степен, че да се подвигат червени картони. По-скоро ще има другарски метод ", сподели още спортният министър.
" Националният интерес е заплашен тогава, когато оттатък решенията на Народно събрание някой би си разрешил да направи крачки, които са в несъгласие с него. Мисля, че не е заплашен. Това е тематика, която е по-далече от спорта, само че е доста покрай сърцата на българите “, добави той.

Според Василев напъните би трябвало да бъдат ориентирани в областта на образованието и на дипломацията. Спортният министър съобщи още, че не има вяра „ ИТН “ да имат отрицателно връзки към някоя персона в държавното управление, с цел да не го одобряват като водач. “В сферата на младежта и спорта диалозите (б.р. със Северна Македония) са доста другарски, по-скоро проблемите пораждат в други браншове “, счита още той.
Спортният министър съобщи, че към министерството към този момент има редица подадени сигнали за корупционни дейности, свързани със спорта.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР