УЕФА разреши на Милан, Астън Вила и Брайтън да участват

...
УЕФА разреши на Милан, Астън Вила и Брайтън да участват
Коментари Харесай

УЕФА даде зелена светлина за участие на Милан, Астън Вила и Брайтън в Европа

УЕФА позволи на Милан, Астън Вила и Брайтън да вземат участие в европейските клубни шампионати през идващия сезон, откакто направи промени, с цел да бъде избегнат евентуален спор с правилото за благосъстоятелност на няколко клуба.

Седемкратният отличник на Европа Милан споделя същите американски притежатели - RedBird Capital Partners, дружно с носителя на Купата на Франция Тулуза, до момента в който притежателите на Вила имат дял в португалския Витория Гимараеш. Собственикът на Брайтън Тони Блум стана мажоритарен акционер на Юнион Сен Жилоаз, когато купи белгийския клуб през 2018.

„ След въвеждането на обилни промени от клубовете и техните съответни вложители, CFCB First Chamber одобри допускането на гореспоменатите клубове до клубните шампионати на УЕФА за сезон 2023/24. CFCB откри, че въведените доста промени са довели клубовете в сходство с правилото за благосъстоятелност на няколко клуба. Тези промени доста лимитират въздействието на вложителите и властта за взимане на решения върху повече от един клуб, като подсигуряват правилото за благосъстоятелност на няколко клуба “, се споделя в изказване на Европейската централа.

Като част от спазването на разпоредбите, нито един от засегнатите клубове няма да има опция да трансферира играчи един на различен, без значение дали за непрекъснато или чартърен, до септември 2024. Милан ще играе в Шампионската лига, до момента в който Брайтън, Юнион и Тулуза ще са в Лига Европа. Вила и Витория ще са в квалификационните кръгове на Лигата на конференциите.




Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР