УЕФА предизвика остра ответна реакция поне в две страни (до

...
УЕФА предизвика остра ответна реакция поне в две страни (до
Коментари Харесай

УЕФА вдигна забраната за юношите на Русия. Украйна и Англия се бунтуват

УЕФА провокира остра ответна реакция най-малко в две страни (до момента) с решението си да разреши на юношеските национални тимове на Русия до 17 години да вземат участие в нейни шампионати и шампионати.

Това стана по време на съвещание на Изпълнителния комитет на футболната централа. Тимовете до тази възраст (U15 и U17 за момчета и момичета) се завръщат под безпристрастен статут - без знаме, цветове, химн и така нататък И единствено отвън територията на Русия.

Изглежда обаче, че решението на УЕФА ще влезе в действие на по-късен стадий, защото съветските младежки тимове не попадат в първата фаза на квалификациите за Европейските шампионати до 17 година, които са тази есен. Идната пролет следва Елитен кръг, а по-късно са финалите - за юноши U17 в Кипър (20 май - 5 юни 2024 г.), а за девойки - 5-18 май 2024 година в Швеция. 

Жребият бе теглен от дълго време и Русия не попада там по никаква форма.

Въпреки това към този момент има ответна реакция от страна на Украйна и Англия, като британците реагираха първи.

УЕФА и ФИФА извадиха от календарите си съветските тимове доста скоро след началото на военната експанзия в Украйна. Така Сборная пропусна баражите за Световното в Катар. Тимът не участва в квалифакациите за Евро 2024 и за Лигата на нациите.

Наскоро президентът на УЕФА Александър Чеферин съобщи, че за прошка може да се приказва едвам когато свърши войната.
ФА на Англия: Няма да играем против руснаци на никакво ниво
Английските национални тимове няма да играят мачове против съветските, без значение дали става дума за мъжки или младежки отбори, разгласи Футболната асоциация на Англия, представена от вестник " Таймс ".

" Не поддържаме позиция за връщането на съветските национални тимове в календара и надпреварите на УЕФА, без значение защо става дума. Нашата позиция остава непроменена. Отборите на Англия няма да играят против тимове от Русия ", се споделя в изказването на ФА.
Украйна: Няма да участваме в надпревари с съветски тимове
Украинските тимове за юноши и за девойки до 17 години няма да вземат участие в надпревари под егидата на УЕФА, до които ще бъдат допускани съветски национални отбори, заяви Украинската футболна асоциация (УАФ).

" УАФ изрично осъжда решението на УЕФА да върне съветските тимове до 17 години в интернационалните шампионати. УАФ удостоверява, че няма да взе участие в никакви надпревари с присъединяване на съветски тимове ", се споделя в изказване на централата.

Решението на УЕФА за съветските тимове до 17 година идва на фона на наклонност, в която проличава желание за връщане на съветския спорт в огромни надпревари. Инициатива за това пое Международният олимпийски комитет (МОК).

Идеята на МОК е на Летните олимпийски игри следващата година в Париж да вземат участие съветски и беларуски спортисти под безпристрастен байрак. Така няколко федерации, отпред с тези по гимнастика, бокс, битка и така нататък разрешиха на руснаци да вземат участие в надпревари, на които се дават квоти.

Крайното решение въпреки всичко следва. На концепцията към този момент се опълчиха Съединени американски щати, Англия, Полша и така нататък
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР