УЕФА потвърди, че е започнала дисциплинарно разследване срещу Реал Мадрид,

...
УЕФА потвърди, че е започнала дисциплинарно разследване срещу Реал Мадрид,
Коментари Харесай

УЕФА стартира дисциплинарно производство срещу Реал, Барса и Юве

УЕФА удостовери, че е почнала дисциплинарно следствие против Реал Мадрид, Барселона и Ювентус за тяхното продължаващо присъединяване в европейската Суперлига.
Триото бе част от 12-те клуба-основатели, които трябваше да бъдат част от новосформиран шампионат, преди проектите да се разпаднат след отрицателна реакция от почитателите и футболната общност. Девет клуба – в това число „ Топ 6 “ от Висшата лига, се отдръпнаха от плана, само че Юве, Барса и Реал остават отдадени на концепцията. Триото разгласява взаимно изказване по-рано този месец, в което осъди „ нетолерантния напън “, в който съгласно тях са били сложени от УЕФА и други „ футболни притежатели “.
 Всичко, което би трябвало да знаете за новия формат на Шампионска лига Всичко, което би трябвало да знаете за новия формат на Шампионска лига
Вторник (20 април) беше извънредно турбулентен ден за международния футбол. Тема №1 - Европейската Суперлига, бълваше всевъзможни информации...
Европейската футболна централа разкри, че е почнала дисциплинарно произвеждане против трите гранда. „ След следствие на Етичните и дисциплинарни инспектори на УЕФА по отношение на така наречен план „ Суперлига “, бе стартирано дисциплинарно следствие против Реал Мадрид, Барселона и Ювентус за евентуално нарушаване на законовата рамка на УЕФА “.
Ювентус към този момент беше предизвестен, че ще бъде изхвърлен от Серия А, в случай че не се откаже от Суперлигата. Реал и Барса могат да бъдат осъдени по сходен метод, в случай че не се отдръпват, до момента в който УЕФА може да накаже триото с изхвърляне от Шампионската лига. Останалите девет клуба подписаха " Клубна декларация за отдаденост “ с УЕФА, с цел да се предпазят от възможни наказания от Европейската футболна централа.
Президентът на УЕФА Александър Чеферин съобщи, че „ те са осъзнали бързо грешките си “, само че загатна, че останалото трио може да изтърпи наказания. „ Казах на Конгреса на УЕФА преди две седмици, че се изисква мощна организация, с цел да признае неточност, изключително в тези времена на правосъдни процеси от обществените мрежи.
Тези клубове направиха точно това. Приемайки техните задължения и предпочитание да възстановят породената неразбория, УЕФА желае да остави тази глава зад тила си и да продължи напред в позитивен дух. Тези клубове осъзнаха бързо грешките си и започнаха ограничения, с цел да показват тяхната бъдеща отдаденост към европейския футбол. Същото не може да се каже за клубовете, които остават въвлечени в така наречен „ Суперлига “ и УЕФА ще прегледа след това случая и ще вземе ограничения “, сподели той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР