УЕФА потвърди, че България ще бъде в четвърта урна в

...
УЕФА потвърди, че България ще бъде в четвърта урна в
Коментари Харесай

УЕФА потвърди, че България е в четвърта урна за Евро 2024

УЕФА удостовери, че България ще бъде в четвърта урна в жребия за квалификациите за Евро 2024. В същата урна са още три тимове от съседки страни, с които няма да играем. Става въпрос за, Гърция и Турция. Другите отбори в нея са Азербайджан, Грузия, Люксембург, Казахстан, Косово и Фарьорските острови.

Жребият за квалификациите за Евро 2024 ще се тегли на 9 октомври във Франкфурт. В него вземат участие 53 национални тимове без Германия и Русия. Германия е хазаин на Евро 2024 и има обезпечено място на шампионата. Русия пък е осъдена поради нашествието в Украйна.

По време на жребия УЕФА ще образува 10 квалификационни групи – 7 групи с по 5 тима и 3 групи с по 6 тима. По два тима от всяка група ще се класират за Европейското състезание, а останалите три участника ще станат ясни след изиграване на плейофи.

Първа урна е разделена на две подгрупи. В едната са четирите участника във финала на Лигата на нациите, а в другата са шестте най-хубави тима от Лига А на Лигата на нациите. Участниците във финалите на Лигата на нациите ще бъдат разпределени в групи с по 6 тима.

Първа урна:  Нидерландия, Хърватия, Испания, Италия, Дания, Португалия, Белгия, Унгария, Швейцария, Полша.

Втова урна : Франция, Австрия, Чехия, Англия, Уелс, Израел, Босна и Херцеговина, Сърбия, Шотландия, Финландия.

Трета урна:  Украйна, Исландия, Норвегия, Словения, Ирландия, Албания, Черна гора, Румъния, Швеция, Армения.

Четвърта урна : Грузия, Гърция, Турция, Казахстан, Люксембург, Азербайджан, Косово, България, Фарьорски острови, Северна Македония.

Пета урна:  Словакия, Северна Ирландия, Кипър, Беларус, Литва, Гибралтар, Естония, Латвия, Молдова, Малта.

Шеста урнас : Андора, Сан Марино, Лихтенщайн
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР