УЕФА официално обяви, че два клуба с един и същи

...
УЕФА официално обяви, че два клуба с един и същи
Коментари Харесай

УЕФА с револиционни промени

УЕФА публично разгласи, че два клуба с един и същи притежател ще може да се състезават едновременно в европейските клубни шампионати. Като опасенията са, че това може да повлияе на честността и конкурентоспособността на отборите в Европа.

Органът за финансов надзор на клубовете на УЕФА (CFCB) разгласи този петък, че клубове, които имат еднакъв притежател, ще могат да играят без проблем в европейските клубни шампионати. Този сезон подобен беше казусът с Астън Вила и Витория Гимараеш,  Брайтън и Юнион Сен Жилоаз, както и Милан и Тулуза. Също може да се случи и сред Манчестър Юнайтед и Пари Сен Жермен, в случай че катарският фонд отпред с шейх Ясим бин Хамад ал Тани погълне „ алените дяволи “ преди началото на сезона.

УЕФА изяснява, че разрешава това, тъй като клубовете са въвели „ обилни промени от клубовете и обвързваните с тях вложители “, написа dsport.

Тези промени са свързани с: понижаване на дяловото присъединяване на вложителите в един от клубовете или даже прекачване на ефикасен надзор и взимане на решения на един от клубовете на самостоятелна друга страна; ограничавания върху опцията за финансиране на повече от един клуб; нямате посланичество в борда на шефовете, нито опцията да назначавате нови чиновници допълнително от един клуб, да участвате в общото заседание, да участвате в основни решения като одобрение на бюджети или да упражнявате надзор върху борда на шефовете или събранията посредством права на несъгласие или договорни съглашения, подписани с други акционери.

В допълнение, тези клубове са приели, че играчи няма да бъдат преотстъпвани от един на различен, директно или непряко, до септември 2024 година, както и че няма да си сътрудничат или да подписват взаимни механически или търговски споразумения; нито ще употребяват скаути или взаимни бази данни. За задачата УЕФА твърди, че ще следи шестте клуба, които са в тази обстановка през този сезон.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР