УЕФА обяви, че е стартирана процедура срещу отборите на Реал

...
УЕФА обяви, че е стартирана процедура срещу отборите на Реал
Коментари Харесай

Започва се: УЕФА заведе дело срещу три от грандовете в европейския футбол

УЕФА разгласи, че е стартирана процедура против тимовете на Реал Мадрид, Барселона и Ювентус, които не се отхвърлят от присъединяване си в Европейската Суперлига. Триото беше част от общо 12-те клуба, които трябваше да вземат присъединяване в новия шампионати, преди гневната реакция на последователите да принуди множеството от тях да се откажат.

Девет клуба (голямата шестица във Висшата лига, Милан, Интер и Атлетико Мадрид) към този момент се отдръпнаха от Суперлигата, само че Юве, Реал и Барса остават ангажирани с нея.

Трите тима разгласиха неотдавна взаимно изказване, в което оповестиха, че тимовете от Суперлигата са били подложени на „ нетърпим напън “, който съгласно тях е оказан върху тях от УЕФА и други „ заинтригувани страни от футбола “.

Сега УЕФА разгласи, че е почнало правосъдно произвеждане против трите клуба.

„ След следствие, извършено от етичните и дисциплинарни инспектори на УЕФА по отношение на по този начин наречения план „ Суперлига “, против Реал Мадрид, ФК Барселона и Ювентус ФК е стартирано правосъдна процедура поради евентуално нарушаване на правната рамка на УЕФА “, се споделя в изказването на европейската футболна централа.

Една от глобите, които може да получат трите клуба, е да бъдат извадени от европейските клубни шампионати за период от две години.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР