УЕФА обмисля възможността да отнеме мачовете на Дъблин, Глазгоу и

...
УЕФА обмисля възможността да отнеме мачовете на Дъблин, Глазгоу и
Коментари Харесай

Три града могат да загубят домакинствата си на Евро 2020 заради липса на фенове

УЕФА обмисля опцията да отнеме мачовете на Дъблин, Глазгоу и Билбао, които би трябвало да одобряват срещи от Евро 2020. От Европейската футболна централа се тормозят, че трите града не могат да подсигуряват наличието на почитатели, а от там са си сложили за цел стадионите да одобряват най-малко от 25% от своите потенциали за последователи.

Оригиналният проект на Европейското състезание, което към този момент бе отсрочено с година заради пандемията от COVID-19, представляваше 12 града в 12 страни да посрещнат мачовете, а полуфиналите и финала да се изиграят на “Уембли”. Именно британският министър председател Борис Джонсън изрази подготвеност страната да одобри повече мачове и даже цялото състезание, в случай че се стигне до такова решение.

Плановете на Острова са от 17 май публично да бъдат допускани до 10 хиляди почитатели на по-големите игрища в страната или до 25% от потенциала на по-малките съоражения. Очаква се в околните седмици от УЕФА да вземат дефинитивно решение за метода на осъществяване на идното Европейско състезание.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР